Annons
Nyheter

Stor framgång för Hökmark

EU är världens största ekonomi men har inte världens största marknad. Det menar europaparlamentarikern Gunnar Hökmark (M). Vi träffas i parlamentet i Strasbourg. Snart väntar dagens omröstningar i plenisalen då ledamöterna under en timmes tid gör vad de ytterst är valda att göra.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2011

Strasbourg. För Gunnar Hökmark är veckan i Strasbourg extra intressant, han är ansvarig för en rapport om att öppna fler frekvenser i radiobandet för framför allt mobilt bredband. Detta är en viktig fråga för att Europa även i framtiden ska kunna ta upp konkurrensen med andra ledande ekonomier i världen som till exempel USA och Kina.

Enligt Hökmarks förslag ska bland annat det så kallade 800-bandet öppnas för mobilt bredband i alla EU:s medlemsländer till 2013. Det skulle inte bara öka den trådlösa bredbandskapaciteten utan också ge mer avlägsna områden bättre uppkopplingar till nätet.

Annons

Gunnar Hökmark menar att de nya frekvenserna är viktiga för att Europa även i framtiden ska vara den främsta ekonomin i världen, men då med den största marknaden.

Hur gick det då för Hökmarks rapport? När onsdagens omröstningar var över hade han fått igenom alla delar av sitt förslag.

”Vi lyckönskar herr Hökmark”, sa den grekiske talmannen. Det var en stor framgång, men än är inte beslutet i hamn. Ministerrådet, som består av representanter från EU:s alla regeringar, ska också säga sitt. Men i och med parlamentets beslut har frågan kommit en god bit på väg.

När vi skiljs åt avslutar Gunnar Hökmark med att stolt säga: ”Jag är en den enda parlamentsledamoten med rullande skånska r.”

Och än en gång har den skånska rösten gjort sig gällande i parlamentet för att Europa ska ta ytterligare ett steg mot en bättre inre marknad.

Henrietta Johansson
Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons