Annons
Nyheter

Släpp in turisterna i tornet

Varje större stad på kontinenten tycks ha en högt belägen sevärdhet som gör att besökare kan få perspektiv över staden. Antingen kan det vara en skybar högst upp i stadens stora hotell, en historisk kulle eller så kan man gå upp i den berömda kyrkodomen.
Nyheter • Publicerad 10 juli 2009

Det finns inget större hotell i Trelleborg och Söderslätt är inte begåvat med några högre höjder. Däremot finns det en ståtlig byggnad mitt inne i Trelleborg: det gamla vattentornet.

Nu pågår renovering av vattentornets tak och fasad. När väl byggnadsställningarna tagits bort borde verkligen frågan om tornets framtid tas upp på nytt. Varför inte erbjuda besökare att gå upp i vattentornet?

Annons

Tänk vilken enkel turistattraktion man kan skapa. Se staden och landskapet från 52 meters höjd. Det borde inte vara svårt.

Vattentornet finns på plats och trappor likaså. Det som krävs är personal och viss ombyggnad för att göra tornet säkert för besökare. Förutom utsikten kan det finnas en utställning om tornets historia, när och hur det byggdes och vem som ritade det.

Så uppmaningen till politiker och tjänstemän är: Gör Trelleborg en sevärdhet rikare, släpp in turisterna i tornet!

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons