Annons
Nyheter

När svartmålning är målet

Ett kommunfullmäktigemöte är en arena där de folkvalda politikerna kan förmedla sin politik och sina visioner till en bredare publik.
Nyheter • Publicerad 27 april 2011

På tisdagens fullmäktigemöte visade oppositionsrådet och Sverigedemokraternas gruppledare Per Klarberg vad han står för. Han vill svartmåla världen och i varje läge hitta problem med flyktingbarn och islam.

I frågan om ombyggnad av Gula Villan till att ta emot ensamkommande flyktingbarn menade han kommunen tappat kontrollen över situationen och därför borde säga upp avtalet om att ta emot flyktingbarn. Att han själv bidragit till att i allt motsätta sig beslutet tog han inte upp. Debatten om halalslaktat kött formade Per Klarberg till ett korståg mot islam.

Annons

Att i varje läge ta upp att invandring är orsaken till stora problem är att misstänkliggöra vissa människor framför andra. Det är Sverigedemokraternas retorik och faller den bilden försvinner också partiets väljarskara. Det är en i grunden negativ politik där svartmålningen av världen är själva syftet med partiet.

Retoriken som Sverigedemokraterna för på riksplanet går igen i Trelleborgs kommunfullmäktige men berör andra frågor. Men oavsett på vilken nivå den förs så måste den bemötas. På tisdagens fullmäktigemöte var det alldeles för få ledamöter som bemötte Per Klarbergs inlägg. All heder åt dem som tog debatten mot honom men jag hade önskat att de var fler.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons