Nyheter

När hemmamatch blir bortaplan

Våren kom sent i år. Liksom värmen, snödropparna, tofsvipan – och det gröna gräset.
Nyheter • Publicerad 1 april 2011
Inte spelbar enligt förbundet.
Inte spelbar enligt förbundet.Foto: 

Det innebär att TFF:s allsvenska hemmapremiär på söndag, derbyt mot Malmö FF, måste flyttas till Malmö.

Det är framför allt den stränga vintern som satt sina spår på Vångavallens gräsmatta och vi fick lära oss ett nytt ord – snömögel. Det är inte snällt mot gräs. Vångavallens plan liknar nu mer en åker än en gräsmatta.

Trots en intensiv räddningsaktion med bland annat 40 kilo gräsfrön underkändes planen i onsdags för allsvenskt spel. TFF:s tränare Tom Prahl rasar mot Svenska Fotbollförbundets beslut och menar att det ändå går att spela på fotboll på Vångavallen.

Alldeles oavsett så blir hemmamatchen i praktiken en bortamatch. Sämsta tänkbara utgångsläge att börja säsongen på. I alla fall på pappret.

På fotbollsplanen gäller det för TFF att knyta näven och skrämma bort det förhatliga bortaspöket.

Men även lagets supportrar kan göra en insats. Ta sig till Malmö och stå upp för sitt Trelleborg – det gör Trelleborgs Allahanda i dagens tidning. Står upp för Trelleborg. Vi ses där!

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.