Annons
Nyheter

Inte företrädarna som är problemet

Har Socialdemokraterna tappat sin ideologiska förankring? Har partiet rätt företrädare?
Nyheter • Publicerad 19 november 2010

Det är frågor som Thomas Westman, ordförande för LO-kattens S-förening, tar upp i dag på debattplats.

Som exempel tar han upp den socialdemokratiske riksdagsmannen Clas-Göran Carlsson från Kronobergs län som även sitter i styrelsen för Målarmästarnas Riksförening, en arbetsgivareförening inom måleribranschen. I den senaste avtalsrörelsen hade arbetsgivarföreningen bland annat som förslag att målarna skall få ekonomiskt skadestånd om de kom för sent och att man skulle ta bort arbetstidsförkortning.

Annons

Kanske kan Clas-Göran Carlsson kombinera dessa uppdrag, men Thomas Westman tycks vara tveksam. Han avslutar sitt resonemang så här: ”Kan det vara så att målarna i Krono­bergs län väljer att lägga sin röst på ett annat parti på grund av detta?”

Men frågan är egentligen felställd. Det är inte företrädarna som är Socialdemokraternas problem, har man inte inget innehåll i sin politik hjälper inte de bästa politikerna i världen. Det är där partiet står och stampar i dag, man har inte en egen politik.

Avslutningsvis önskar Thomas Westman att jultomten kommer med goda nyheter: Margot Wallström som partiledare. Det kanske säger något om partiets kris när man måste ställa sitt hopp till tomten.

Mitt råd är, det kostar ingenting att önska men hoppas inte för mycket på jultomten, han finns nämligen inte.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons