Annons
Nyheter

Comeback Rick

Så har det hänt på nytt, inte helt ovanligt i USA.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2012

En nästan uträknad kandidat har kommit tillbaka med full kraft. Rick Santorum heter han. Efter tisdagen stod det klart att Santorum vunnit de tre provvalen i Missouri, Minnesota och Colorado. Därmed är han med i matchen när Republikanerna ska nominera sin presidentkandidat.

Den tidigare senatorn Rick Santorum är känd för sitt starka motstånd mot samkönade äktenskap och aborter. Nu lanserar han sig som det enda alternativet för de konservativa väljarna vilket ska ses som ett motdrag till den mer moderate Mitt Romney.

Annons

Republikanerna behöver en kandidat som kan samla partiet. Att det är många om budet gör det inte lättare. Där ligger också det största problemet idag. Det republikanska partiet är allt för splittrat med anhängare allt från den populistiska teapartyrörelsen på yttersta högerkanten till värdekonservativa väljare närmare den politiska mitten.

Så länge ingen kandidat har ett paraply stort nog att samla partiet lär den republikanska kampen bli utdragen.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons