Annons
Nyheter

Blotta misstanken är allvarlig nog

När fyra av kommunens fastigheter i höstas skulle säljas tog fastighetschefen Krister Clerselius in anbud från fyra fastighetsmäklare.
Nyheter • Publicerad 16 augusti 2010

Länshem, numera Länsförsäkringar fastighetsförmedling, fick sedan uppdraget sälja fastigheterna. Detta samtidigt som Krister Clerselius själv satt i Länshems bolagsstyrelse, vilket vi skriver om i dagens tidning.

Det är svårt att i nuläget säga om det föreligger jäv eller inte i det aktuella fallet, men blotta misstanken borde få varningsklockarna att ringa. Oavsett detta skadas verkligen förtroendet hos de lokala företagarna för Trelleborgs kommun.

Med bakgrund mot att fastighetsnämnden i somras begärt revision av fyra andra upphandlingar som fastighetskontoret genomfört är det nu av största vikt att man både från politiskt håll och från kommunens sida komma till rätta med de problem som uppenbarligen verka finnas inom fastighetsförvaltningen.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons