Annons
Nyheter

Biogasen snart fullvuxen energikälla

Det går framåt för miljön i Trelleborg. Nu är det klart att en pilotanläggning för biogasproduktion kommer igång från och med augusti i år i reningsverket i Smygehamn, vilket TA rapporterade om i går.
Nyheter • Publicerad 7 juli 2011

Anläggningen ska drivas av Norup gård bioraff AB och ska bli ett pilotprojekt där man ska producera gas av tång, alger och lantbruksprodukter. Det blir inga större volymer utan den nya biogasanläggningen har till syfte att lära mer om hur den så kallade rötningen kan gå till, vilken blandning som ger den bästa effekten.

Som förnyelsebar energikälla har biogasen framtiden för sig, framför allt om den också är lokalt producerad. Men det behövs mer kunskap och erfarenheter innan man kan växla upp produktionen.

Annorlunda uttryckt kan man säga att biogasen är i sin ungdom och håller på att växa upp. Det är inte alls omöjligt att biogasen blir en fullvuxen energikälla snarare än vi tror. På den resan är verkligen Trelleborg med.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons