Annons
Nyheter

Äntligen – bygget kan börja

Länsrätten och kammarrätten har sagt sitt. Frågan nådde inte regeringsrätten. Överklagandet från entreprenören M?J Eriksson i upphandlingen om E6-utbyggnaden underkänns och nu är det helt klart.
Nyheter • Publicerad 26 oktober 2009
Bredare väg väntas.
Bredare väg väntas.Foto: 
Foto: 

Nu finns det inga hinder kvar för Svevia, som vann upphandlingen, att börja bygga ut E6:an mellan Vellinge och Maglarp.

För de inblandade kommunerna, Trelleborg och Vellinge, var det ett skönt och efterlängtat beslut.

Annons

Förvisso blev vägbygget försenat några månader men det betyder mindre i det stora hela. Det fanns en risk att överklagandet kunde dra ut på tiden och därmed sinka hela vägbygget betydligt längre, medan kommunerna bara kunde stå vid sidan om. Nu blir det inte så.

I upphandlingen hade M?J Eriksson ett lägre pris än Svevia men deras anbud nådde inte den slutliga granskningen på grund av att bolaget saknade de ekonomiska resurserna. I sin överklagan menade M?J Eriksson i en komplettering att bolaget hade finansiella muskler i form av sin danska ägare. Länsrätten bedömde ändå att bolaget inte de behövliga resurserna. Därför fick inte M J Eriksson gehör för sin överklagan.

Så nu blir det Svevia som i början av nästa år börjar bygga ut vägen. Äntligen.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons