Annons
Nyheter

Ansvaret faller uppåt

Måndagens tre timmar långa fullmäktigemöte innehöll väldigt få sakfrågor.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2011

Det mest konkreta var att fastställa de förtroende­valdas arvoden. Kontentan av en timmes debatt och överläggningar blev att kommunstyrelsens förslag vann rakt av. Det går nu att lägga frågan bakom sig, det har varit mycket kraft och energi som lagts ner på en fråga som har handlat om politiker­arvoden, inte om det som är centralt för Trelleborg och kommunens verksamhet.

Kvällens andra stora debatt handlade om en revisionsrapport som kommer med allvarlig kritik mot genomförda upphandlingar på fastighetsförvaltningen. Då borde också detta stå i centrum men från alliansens sida var viljan svag att debattera problemen.

Det är allvarligt att inte erkänna uppkomna fel och brister. Det yttersta ansvaret faller alltid uppåt, mot politikerna, inte mot tjänstemännen.

Mattias Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons