Annons
Nyheter

Nationalmobben

Kraschen i Kiev följdes på tisdagens träning upp med bestraffningslekar.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2012
Foto: 

Fotbollslandslagets reservmålvakt Johan Wiland förlorade, fick sätta sina bara rumpa i vädret och låta kompisarna skjuta prick på den. Allt filmat av Expressen/KvP.

Det är inte bara barnsligt. Det är skandalöst. Svenskarna må spela som barnrumpor, men borde ändå uppföra sig som vuxna. De är idoler på officiellt uppdrag, de påverkar ungdomars attityder – och gärningar.

Annons

Landslagets presschef Hans Hultman reagerade inte med öppenhet och kritik mot spelarna, utan sa till reportrarna att de inte skulle publicera. Det är en förståelig reaktion för den som är van vid att skyla över. Men slutenhet och förtryckande av pressfrihet är ingen svensk tradition, inget som ska tillämpas av de som företräder nationen.

Landslaget under Erik Hamrén har förlorat sin folklighet. Med en kultur av bestraffningslekar, med Zlatan Ibrahimovic som lagkapten, är det inte fairplay, glädje och respekt som förmedlas – det är tjuvnyp, utskällningar och dåligt omdöme.

Mattias Karlsson
Jonas Duveborn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons