Annons
Nyheter

Gammal i gården

Det blev en politiker. Margareta Pålsson (M) från Åstorp tar i september över som Skånehövding efter Göran Tunhammar.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2012
Foto: 

Hon är ordförande i riksdagens utbildningsutskott och var tidigare distriktsordförande för Skånemoderaterna. Kapacitet för uppdraget har hon säkert. Det intressanta är hur hon vill bidra till att utveckla verksamheten, inte minst inför etableringen av de kommande stor­regionerna.

En black om foten är möjligen att hon var viceordförande i länsstyrelsen när denna 2007 avsatte och sedermera köpte ut internrevisorn Tommie Sjölin. Han som låste in sig på sitt tjänsterum, sedan han fallit i onåd.

Annons

I kölvattnet på detta framkom att det fanns en bestraffningskultur på länsstyrelsen. Nu är personalen harmonisk, hävdade Tunhammar nyligen i en intervju med mig (26/4). Andra hävdar annorlunda. Här finns mer att göra.

Arbetsmiljöfrågor är naturligtvis landshövdingens bord. Det är viktigt att det finns förtroende. Har Margareta Pålsson verkligen rätt förutsättningar för detta, eller har regeringen inte alls reflekterat över frågan?

Mattias Karlsson
Jonas Duveborn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons