Annons
Nyheter

På spaning i kaffesumpen

När skallgångskedjorna och helikopterspaningen efter den försvunna 82-åringen inte gav resultat visste Värmlandspolisen ingen råd.
Nyheter • Publicerad 12 januari 2012
Värmlandspolis?
Värmlandspolis?Foto: 

En sierska som de anhöriga kontaktat såg framför sig att den saknade mannen befann sig i närheten av ett blått hus med vita knutar, någonstans norr om Sysslebäck i Värmland.

Så polisen tog en dag och spanade in alla blåa hus i området. Tyvärr hittades inte den eftersökta mannen.

Annons

Men varför inte testa igen? För som insatschefen vid Värmlandspolisen, Thomas Hertzberg, säger till DN: ”Någon gång kanske en sierska får rätt.”

Det är ju sant. Någon gång kommer anden i glaset att lyckas peka ut vem som blir multimiljonär, får ligga med George Clooney/Scarlett Johansson eller blir uppäten av en krokodil.

Då vore det ju dumt att inte fråga.

Kan polisen använda sig av okonventionella utredningsmetoder, borde inte andra myndigheter vara sämre. Domstolarna kunde samla till seanser för att få andarnas syn på vad som egentligen hände när kvarnen brann.

Arbetsförmedlingen kan låta tarotkorten ge vägledning. Vem vet, kanske ligger vägen fram för arbetssökande Lars Böna inte alls inom transportnäringen, utan som Certifierat spiritualistiskt, andligt, medium med healer-kompetens. Då kommer Lars Böna dessutom kunna hjälpa doktor Claesson att hitta vad som egentligen är fel med farbror Petrovics rygg.

Möjligheterna är oändliga, bara man väljer att öppna sina sinnen. Farbror blå visar vägen och lägger det där vanliga tråkiga polisarbetet åt sidan för en stund. Kaffesump finns det ju ändå gott om på stationen.

Mattias Karlsson
Petter Birgersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons