Annons
Nyheter

Jackpot för Käll

Fotbolls-EM är glada tider för spelbolagen.
Nyheter • Publicerad 26 juni 2012

Och för att den som spelar bort sina pengar inte ska känna sig dum får hen veta att spelandet är en god gärning. Nu senaste är det Svenska spel som i reklam i fotbollspauserna förklarar att gubbarna i baren inte ska vara ledsna för att de förlorar pengar: ”Varje gång du spelar bidrar du bland annat till sjukvården.” De lottoförlorande damernas pengar går till nya vägar.

Reklamkampanjen förklaras av vd Lennart Käll: ”Att vårt överskott går tillbaka till statskassan är något som vi genom undersökningar vet är relativt okänt bland våra kunder.”

Relativt okänd är kanske också Lennart Källs lön. Fast den nämns inte i tv-reklamen. Käll tjänade 1 000 089 kronor plus 343 000 i pensionsavsättningar från Svenska spel förra året. Inte så anmärkningsvärt? Det gäller lite drygt 3,5 månaders arbete. Käll anställdes den 12 september 2011. Grattis till miljonvinsten!

Mattias Karlsson
Petter Birgersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons