Annons
Nyheter

Från bänken

Den nya försvarsministern Karin Enström (M) plockas in från bänken.
Nyheter • Publicerad 19 april 2012

Och inte från vilken bänk som helst utan från riksdagens. Att Fredrik Reinfeldt hittar Sten Tolgfors efterträdare bland de folkvalda är bra. Både regering och opposition har genom sina rekryteringar utanför riksdagskorridorerna bidragit till att minska riksdagskammarens betydelse. Karin Enström har rätt politisk erfarenhet i egenskap av ordförande för utrikesutskottet och försvarsberedningen. Dessutom har hon praktisk erfarenhet som yrkesofficer, kapten i amfibiekåren.

Men lätt får hon det inte. Försvarsministerposten är i dag mer kameral än något annat. Så lät också Fredrik Reinfeldts ord: den grundläggande uppgiften för Enström är att ”fortsätta” hålla försvarets ekonomi i ordning. Alltså inte hålla lede fi stången, om någon trodde det.

Mattias Karlsson
Petter Birgersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons