Annons
Nyheter

Vilda hästkrafter till salu

" Är du uttråkad? Då är denna årsgamla högvarviga turbodrivna modell något för dig. Utsökt design av det charmigare slaget. Under den glada ytan döljer sig ett kraftmonster utan vare sig låsningsfria bromsar eller antisladdsystem. 12 cylindrar som kan väcka vilken sovande björn som helst till liv.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2008

När som helst. Kräver varsam behandling och ständig uppmärksamhet från ägarens sida. Risken för olyckor ständigt närvarande, vilket gör att erfarenhet av vilda hästkrafter är en fördel vid övertagande.

Läckage förekommer. Plötsligt uppkommande rostangrepp är tyvärr också typiska för årsmodellen. Kräver omsorgsfull tvättning flera gånger om dagen för att hållas i gott skick. Helt orenade avgaser. Hög energiförbrukning. Kan orsaka stora skador på både sig själv och omgivning vid ouppmärksamhet, särskilt som den är självstartande.

Annons

Extrautrustning: Tjutlur på massor med decibel, fartränder och doftgran."

"-04 av unikt märke. Blixtsnabb. Underhållningspaket med mycket hög kapacitet ingår – med shower helt i originalutförande. Saknar dock volymkontroll och avstängningsmöjlighet. Ibland sätter repetitionsfunktionen i gång – vilken bara är att vänta ut.

Omöjlig att styra dit du vill. Ger sig ut på egna utfärder utan GPS:en inkopplad. Hela ekipaget slocknar emellertid på de mest oväntade platser och tidpunkter.

Självreglerande ventiler ger längre serviceintervaller, vilket kan vara en fördel i jämförelse med nyare årsmodeller. Kräver ändå mindre putsning några gånger om dagen och större tvagning emellanåt.

Eget garage är att föredra."

" Sekelskiftesmodell under ständig utveckling. Klarar de flesta utmaningar, men är ständigt sugen på att hitta nya vägar att utforska. Kräver en jämn tillförsel av högkvalitativt bränsle (mindre gärna bioenergi). Tycker inte om för mycket stillastående, vill hela tiden röra på sig. VARNING: De känsliga elektroniska systemen kan haka upp sig vid samkörning med årsmodell -04. 00:an tycker att "Störst går först" är den enda rimliga trafikregeln.

Trots att 00:an har mycket inbyggd automatik och är självgående i lång utsträckning, ställs höga krav på den registrerade innehavaren. Ständigt nya behov av extrautrustning kan tynga plånboken.

Ilsket morrande kan vara ömsesidigt. Helförsäkring rekommenderas."

Så skulle annonserna jag emellanåt hotar barnen med att lägga ut på nätet kunna se ut. Med tillägget: "Trots allt: Bjud inte – de är ovärderliga – gör dina egna och upptäck att du lever".

Petter Birgersson petter.birgersson@allehandasyd.se
Petter Birgersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons