Annons
Nyheter

Vad måste finnas i en barnvänlig trädgård?

Nyheter • Publicerad 26 april 2009

Inger Losell-Gummesson:

Blåbär.Det finns jordgubbar och hallon i de flesta trädgårdar, men blåbär är lite mer ovanligt. Blåbär är gott och så är buskarna vackert eldröda på hösten.

Annons

Blåbär ska ha torvmullsblandad jord och helst ska man har olika sorter så polineringen fungerar.

Camilla Olsson:

Bambumåste man ha. De är vintergröna och prasslar så härligt i vinden. Det finns både höga och låga sorter. Bambubuskarna är frodiga och gör trädgården lummig fort. De är roliga att leka kurragömma i.

Jeanette Crona:

Jag tycker att man ska ha minipäron. Det här är ett helt nytt pelarpäronträd som inte blir mer än 1,5 till 2 meter högt. Trädet bär frukt långt ner på stammen så barnen lätt kan nå päronen.

Gunilla Lassing:

Kryddor är viktigt. Både för doften och för insekterna. Man behöver inte tvunget använda kryddorna i matlagningen. De är härliga i trädgården. Gräslökhar till exempel vackra blommor. Och tänk att få trampa på backtimjan man planterat mellan plattorna. Det doftar underbart. Man kan också ha lavendel, perowskia eller fjärilsbuske.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons