Annons
Nyheter

Tips - sockerfritt

Nyheter • Publicerad 19 juli 2007

När små barn har fått upp ögonen för allt som vi vuxna stoppar i oss som chips, godis och kakor blir det allt svårare att gå på kalas och slippa tjat från ett nyfiket barn som vill provsmaka allting. Men ju längre man kan undvika att ge barnet salta chips och söta kakor, ju bättre är det. Men är det kalas så är det ju och då kan de små också få egna "snacks".

Köp hem lite osötade flingor och servera istället. Frebaco har både Corn Flakes och havreringar utan tillsatt socker. För de som ännu inte fått ordentligt med tänder så är vanligt puffat ris bra substitut för andra godsaker. Att lägga ut rispuffar på bordet och låta barnet plocka dem ett och ett är också bra träning för finmotoriken.

Annons

Osötade smörgåsrån brukar finnas i väskan hos de flesta småbarnsföräldrar. När barnen får tänder så brukar de gilla att sitta och suga på de rutiga kexen. För lite större barn kan det dock vara svårt att truga med ett smörgåsrån i alla lägen. Då kan en osaltad riskaka vara mer spännande. Duger inte heller detta kan det vara bättre att lägga upp några Kornmokex (tillverkas av Göteborgskex) på kakfatet och servera till småttingen. De innehåller visserligen socker men är inte lika söta som "riktiga kakor".

Glöm inte heller att "frukt är godis"!

$LOC_OFF$
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons