Annons
Nyheter

Sex sällan för småbarnsföräldrar

För trötta och dåligt med lust. En majoritet av småbarnsföräldrarna har sex högst två gånger i månaden.
Nyheter • Publicerad 5 juli 2007

För de flesta svalnar sexlivet när barnen kommer, visar tidningen Vi föräldrars nätbaserade panel, där 1155 föräldrar svarat på frågor om sex och otrohet. Bara tolv procent anger att sexlivet fungerar som vanligt under småbarnsåren.

"När man läser undersökningar om sexvanor kan man lätt få för sig att alla andra är som kaniner, även under småbarnsåren. Vi föräldrars undersökning bekräftar det som många av våra läsare känner, att det är svårt att orka och hinna med att ha sex när man har små barn" säger tidningens chefredaktör Helena Rönnberg i ett pressmeddelande.

Annons

Jämför man sig med andra sexvaneundersökningar är det lätt att känna sig osäker och börja tvivla på kärleken i den egna relationen, konstaterar hon.

I enkäten uppger 60 procent att de har sex två gånger i månaden eller färre. Femton procent har sex två gånger i veckan och 21 procent har sex en gång i veckan.

Trötthet, dåligt med lust, ont om tid och svårt att slappna av med barn i närheten är de vanligaste förklaringarna till ett hämmat sexliv.

Nio av tio i enkäten tror att de kommer att leva med sin partner resten av livet, men om den andra är otrogen skulle 58 procent lämna sin partner direkt. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons