Annons
Nyheter

Sedan bröllopet har de aldrig tråkigt

Oförutsedda händelser är vardagsmat för Carina Nielsen Sjunnesson och Kent Sjunnesson. Men de hade aldrig väntat sig att deras bröllopsdag skulle innehålla både åska, getingstick och ett oväntat fall.
Nyheter • Publicerad 8 augusti 2011
Tillbaka på Amfiteatern tre år efter vigseln. Från vänster: Petra Sjunnesson, Carina Nielsen Sjunnesson, Kent Sjunnesson, Tanya Karlsson, Thina Nielsen och hunden Pelle.
Tillbaka på Amfiteatern tre år efter vigseln. Från vänster: Petra Sjunnesson, Carina Nielsen Sjunnesson, Kent Sjunnesson, Tanya Karlsson, Thina Nielsen och hunden Pelle.Foto: Tom Wall
I kaoset som rådde vid vigseln kom bröllopsfotograferandet i skymundan, det hanns helt enkelt inte med. Fotot är därför taget ett år efter.
I kaoset som rådde vid vigseln kom bröllopsfotograferandet i skymundan, det hanns helt enkelt inte med. Fotot är därför taget ett år efter.Foto: 

TRELLEBORG. – Det händer alltid något när vi ses, som vi kan skratta åt efteråt. När polisen stoppade oss i en rutinkontroll i Tyskland hade vi glömt våra pass hemma. Vi tar fel kundvagn i affären eller råkar välta ner något från en hylla. Går vi förbi en porslinsaffär går vi inte in, säger Carina och ler.

Carinas och Kents bröllopsdag blev händelserik från början till slut.

Annons

– Vi hade bestämt oss för att gifta oss ute, på amfiteatern vid Trelleborgen. Det första vi vaknade till var regnsmatter, säger Carina.

Men än misströstade de inte.

– Det var ju flera timmar kvar, tänkte vi, så vi var inte så oroliga, säger Kent.

På förmiddagen började de ta emot folk hemma i lägenheten. Carina och Kent har tre barn vardera och övrig släkt och vänner kom också. De hjälptes åt att lämna mat och duka i lokalen där festen skulle vara. Under dagen regnade det från och till men inte i stora mängder. Carina började dock oroa sig lite för sin klänning.

– Jag och ljusa kläder är en dålig kombination, säger hon.

En och en halv timme innan bröllopet hade Kent varit ute och tagit ett bloss på balkongen.

– Jag vet inte vad som händer sedan, men han trampar fel och bokstavligen flyger in i rummet. Han landar med knäna i soffbordet, säger Carina.

Medan alla rusade fram för att se hur det var fatt försvann all färg ur Kents ansikte. Men som av ett mirakel var han uppe på benen igen efter bara en liten stund.

– Han haltade lite men sa ändå: nej men det här funkar.

En liten stund senare hade lugnet lagt sig.

Annons

– Då bränner det till på min hand, och jag blir stucken av en geting. Jag tänkte bara: nej, nej, inte idag, jag är ju allergisk mot getingstick, minns Carina.

Oron för att behöva åka till akuten en timme innan vigseln steg. Men vännen Agneta som är sjuksköterska kom till Carinas räddning.

– Hon pratade lugnande med mig, som till ett barn. Hon sa att allt skulle lösa sig, för fru Sjunnesson, det skulle jag bli den dagen.

Som tur var hade Carina medicin hemma som hjälpte och hon slapp åka till sjukhuset.

Lugnet lade sig för andra gången. Men så kom nästa överraskning.

– Det blev kolsvart ute, och sen öppnade himlen sig. Det åskade och blixtrade som aldrig förr. Då önskade jag bara att det skulle vara över snart. Låt mig bli vigd, det kvittar var någonstans, säger Carina.

När det var dags att bege sig till Trelleborgen var det uppehåll men de tog med sig paraplyerna. Prick klockan fem satt 25 till 30 gäster bänkade framför amfiteatern. Carina och Kent började gå mot scenen till tonerna av Elvis-låten Hawaiian wedding song, samma sång som spelades på Elvis eget bröllop.

– När vi var ända framme vid prästen sprack det upp och blev strålande sol. Man undrade om det verkligen kunde vara sant. Timmarna fram till ceremonin var man totalt panikslagen, men allting släppte när vi stod där framme, säger Carina.

De hade valt präst med omsorg.

– Det var K-G Lundmark som är verksam i Anderslövs församling. Han var så bra, vi fick mycket enligt våra egna önskemål. Det blev inte så stelt och vi fick välja låtar, säger Carina.

Annons

Musiktemat bestod av olika Elvislåtar, och Carinas dotter Tanya spelade psalmer på blockflöjt. Resten av bröllopsdagen minns de som fantastisk.

– Den blev kanon, bättre än vad vi hade vågat hoppas på.

Carina och Kent konstaterar att de har ett händelserikt liv tillsammans, som bjuder på många skratt. Förhållandet har bjudit på överraskningar från första stund. De började chatta med varandra på ett nätforum 2006, och en dag bestämde de träff vid en korvkiosk i Malmö. Vad som skulle bli en fika slutade i en sen kväll då de fick ta sista bussen hem. Väl hemma pratade de i telefon ytterligare några timmar. Det tog inte lång tid förrän de var ett par.

Frieriet skötte Carina och det genomfördes med hjälp av Trelleborgsrevyn.

– Kent och jag hade sagt att den som kunde komma på den bästa överraskningen skulle fria till den andra. Det skulle ske inom ett år. Han anade ingenting när jag bokade biljetter till revyn. Efter föreställningen kallade de upp Kent på scenen. Inför publiken frågade de om han ville gifta sig med mig.

– Jag svarade: ja, jag vågar väl ingenting annat, säger Kent.

Vad nästa överraskning blir vet de inte, bara att det kommer.

– Allting blir inte alltid som man tänkt sig, men vi har aldrig tråkigt, säger Carina.

INTERNAL INTERNAL
Mia Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons