Annons
Nyheter

Sångerskan som sätter familjen främst

Även om det var ett tag sedan Christel Palm själv var med i ett dansband är det fortfarande hennes stora passion. Och hon vet vilka låtar som går hem än idag. – Vill man att hela dansgolvet ska gunga ska man spela "Du är min man". Har folk inte dansat innan dansar de då, säger hon.
Nyheter • Publicerad 5 augusti 2011
Älskar dansband. "På fest är det sådan musik jag vill lyssna på. Alla andra gillar pop eller hårdrock och tycker jag är nördig när jag vill höra dansbandsmusik. Men jag bara älskar det", säger hon.
Älskar dansband. "På fest är det sådan musik jag vill lyssna på. Alla andra gillar pop eller hårdrock och tycker jag är nördig när jag vill höra dansbandsmusik. Men jag bara älskar det", säger hon.Foto: Claes Nyberg
Foto: Claes Nyberg
Foto: Claes Nyberg

TRELLEBORG. Så länge Christel kan minnas har hon älskat dansbandsmusik. Hon tror själv att det är ett arv ifrån sin pappa.

– Han har alltid sjungit bra, spelat trumpet och varit lite av en hobbymusiker. Musiken finns i hela familjen, både i mig och i mina två döttrar.

Annons

I många år levde Christel dansbandsliv och sjöng i bandet Prefix. De uppträdde bland annat på Parken i Trelleborg och i Smygehuk.

– Vi blev till och med etta på Skånetoppen några gånger. Bland låtarna vi spelade fanns "Sol, vind och vatten", som handlar om Söderslätt. Den blev väldigt uppskattad av publiken.

När Christel och hennes före detta man skaffade barn blev det för stressigt med bandet. Idag händer det att hon sjunger på bröllop och hon blir danssugen och myser när hon hör Lotta Engberg eller Carina Jarneks stämma.

– På fest är det sådan musik jag vill lyssna på. Alla andra gillar pop eller hårdrock och tycker jag är nördig när jag vill höra dansbandsmusik. Men jag bara älskar det, skrattar hon.

Förutom passionen för musik värdesätter Christel flera saker. På prioriteringslistan kommer familjen alltid främst. Familjen är de två döttrarna Malin, 23 år och Therese, 30 år, samt barnbarnet Linus, två år. Men hon har också alltid drivits av en vilja att hjälpa andra människor. Idag arbetar hon som resurspedagog och hjälper barn med neuropsykiatriska funktionshinder, som ADHD och Asbergers. Tidigare har hon även jobbat som personligt assistent och föreläst om tekniska hjälpmedel för personer med hjärnskador.

– Jag var aktiv i en förening för hjärnskadade och vi gjorde mycket för att de skulle ha ett så värdigt liv som möjligt. Vi var bland annat ute och sjöng för dem som drabbats.

Under många år ägnade hon sig också åt att hjälpa djur som veterinärassistent på sin mammas djurklinik i Malmö.

– Djuren har alltid funnits i mitt liv. Min pappa föder upp travhästar och när jag var 12 år fick jag en ponny.

Som barn började Christel spela handboll. I närmare 30 år spelade hon sedan i både Stavsten och IFK Trelleborg, innan en knäskada tvingade henne att sluta.

Sedan 2009 arbetar Christel på Ljunggrenska skolan. För ett och ett halvt år sedan flyttade hon från Vellinge till Trelleborg och kom på så sätt närmare sitt jobb.

Annons

– Jag har alltid sagt att jag aldrig skulle flytta hit, men nu när jag bor här trivs jag jättebra! Trots att Trelleborg är större än Vellinge känner fler igen en här.

Att Christel lätt blir igenkänd på stan är nog en kombination av att hon har mött många elever och lärare och att hon dessutom sjungit och stått på scen på flera skolavslutningar.

2002 hände något som kom att förändra hennes sätt att leva.

– Min syster miste först sin man och sedan sin dotter. Det gjorde att jag började tänka mer på att leva just idag, imorgon kan det vara försent. Mina barn och barnbarn betyder allt för mig.

För en tid sedan åkte Christel på semester till Egypten och där fann hon kärleken. I Hurghada träffade hon Hamed Saad.

– Han körde limousine på hotellet, och en dag började vi bara prata. Det sa klick. Sedan dess har vi "pendlat" till varandras länder. Vi tänker så lika, ibland skickar vi sms till varandra samtidigt, säger Christel.

Om de ska fortsätta att pendla eller om någon av dem ska flytta till den andra har de ännu inte bestämt. Det är något de får ta ställning till längre fram men i sommar har de båda semester och hinner ses mycket.

INTERNAL INTERNAL
Mia Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons