Annons
Nyheter

Sammy fastnade för trombonen

Sammy Svenssons dagar är fyllda av musik. Sedan tioårsåldern spelar han trombon och efter hand har han även börjat spela bas och gitarr.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2010
Foto: 
Sammy Svensson började spela trombon som tioåring.
Sammy Svensson började spela trombon som tioåring.Foto: 

- Jag var på öppet hus på Musikskolan där man fick prova olika instrument och jag fastnade för trombonen, berättar Sammy.

- Varför vet jag faktiskt inte.

Annons

Men han trivs med sitt instrument och tre gånger i veckan tar han sig till Kulturskolan för att repa med två olika grupper och spela med Trelleborgs musikkår. Dessutom repar han två gånger i veckan på Gasverket med bandet Sunday´s Down.

- 2007 började jag och en kille spela tillsammans. Vi kände två andra som ville vara med och så bildade vi bandet, berättar Sammy.

Själv spelar han bas och beskriver repertoaren som lite punk. Två gånger har de ställt upp i UKM och till helgen är det tredje gången gillt.

- Vi har aldrig gått vidare, men det roliga med UKM är ju egentligen att vara där, säger Sammy.

Till vardags går han naturvetenskapliga programmet på Söderslättsgymnasiet.

- Visst funderade jag på estet-musik, men eftersom jag tänkte att jag kommer att vilja plugga vidare så valde jag så här. Jag tror att jag kommer att läsa kemi eller fysik.

Någon uppkörning är ännu inte aktuell för Sammy, men han övningskör och tycker att det är roligt.

På fritiden brukar han gå på gym eller umgås med kompisar. Sedan fyra-fem år tillbaka tjänar han dessutom sina egna pengar.

- Jag delar ut reklam här på området där vi bor. Sedan ett drygt år tillbaka är jag dessutom tidningsbud på morgnarna, berättar Sammy.

Tidiga morgnar med för honom är det inget problem.

- Jag är van att vara uppe på natten så jag håller mig vaken och så går jag och lägger mig 6.30 när jag är klar!

Nilla Andersson
Nilla Olsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons