Annons
Nyheter

Ricky Bruch död

Den förra diskusstjärnan Ricky Bruch avled på måndagen på ett sjukhus i södra Sverige efter en längre tids sjukdom, skriver Aftonbladet på nätet.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2011
Foto: 
Foto: 
Foto: 

- Det är plågsamt att vara nästan 90 år och förlora sin son, men jag är tacksam att jag fick vara hos honom när han somnade in, säger hans mor Annelies till tidningen.

Ricky Bruch var i världseliten i diskus i slutet av 60-talet och början på 70-talet och tog silver i EM 1969 och brons i OS i München 1972.

Annons

Han nådde sina största framgångar i diskus, men tävlade även i kula i friidrott och i tyngdlyftning och styrkelyft. Hans främsta tävlingsår var 1972, då han förutom OS-bronset tangerade världsrekordet i diskus med ett kast på 68,40 i DN-galan.

Han var först i Sverige med att kasta över både 60 och 70 meter i diskus. Så sent som 1984 gjorde han ett försök att nå OS i Los Angeles och det året satte han det svenska rekord på 71,26 som gäller fortfarande.

Ricky Bruch var kontroversiell och gick bland annat efter sin karriär ut med att han dopade sig under hela sin aktiva tid.

Han blev 64 år och bodde i Blentarp sin sista tid.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons