Annons
Nyheter

Popikonen Whitney Houston död

Poplegendaren och skådespelerskan Whitney Houston har avlidit. Hon hittades livlös på ett hotell i Beverly Hills i Kalifornien. Dödsorsaken är inte känd, men i nuläget misstänker polisen inte något brott.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2012
Foto: Matt Sayles

Whitney Houston kämpade tidvis med drogproblem, som inverkade negativt på hälsan och karriären. Men under storhetstiden på 1980- och 1990-talen var hon en av världens mest hyllade sångerskor.

"Popdrottningen" eller bara "rösten", som hon ofta kallades då, har kammat hem fler musikpriser än någon annan kvinnlig sångartist. 170 miljoner sålda album, singlar och videor vittnar om framgångarna, liksom sju raka listettor under 80-talet på den amerikanska Billboardlistan.

Annons

Återupplivningsförsök

Den 48-åriga Houston hittades livlös på hotellet i Beverly Hills, bara något dygn före den 54:e Grammygalan i Los Angeles. Enligt uppgifter till cnn.com var det popstjärnans egen livvakt som fann henne. När poliser och räddningspersonal anlände låg hon på golvet i sitt rum, och återupplivningsförsöken var utan resultat.

– I nuläget finns inga uppenbara tecken på något brottsligt uppsåt, och dödsfallet utreds av polisen i Beverly Hills, berättar polistalesmannen Mark Rosen.

Inspirerades av släkten

I Will Always Love You, som skrevs av countrydrottningen Dolly Parton, är kanske den sång som förknippas mest med Whitney Houston. Den smäktande popballaden sjöngs in av henne och var även ledmotiv i filmen Bodyguard, där Houston också spelade den kvinnliga huvudrollen mot Kevin Costner.

Houston inspirerades under uppväxten i New Jersey av sångerskor i släkten. Mamman Cissy Houston samt kusinerna Dionne Warwick och Dee Dee Warwick, som avled 2008, hör till förebilderna. Dit räknas också gudmodern Aretha Franklin, legendarisk soul- och R'nB-sångerska.

Sedan nyheten om Whitney Houstons död blev känd exploderade sociala medier av kondoleanser och andra sorgyttringar från berömdheter och fans.

"Mina äldsta minnen av Whitney Houston är nog alla mellanstadiediscon. Dansa tryckare till hennes låtar. I Will Always Love You", skrev en svensk beundrare på Twitter.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons