Annons
Nyheter

På besök i Astrid Lindgrens värld

Det är när Kapten Långstrump spänner ögonen i mig som jag inser att paraply mot duggregn är mesigt. – Kallar ni det här regn? Då skulle ni varit med ute på de sju haven. Det här är väl ingenting!
Nyheter • Publicerad 19 juli 2007
Idolen Sjöbotjejen Felicia Mårtensson, 4 år , träffade en av sina stora idoler i de småländska skogarna. Pippi och Felicia fick en kort stund tillsammans.
Idolen Sjöbotjejen Felicia Mårtensson, 4 år , träffade en av sina stora idoler i de småländska skogarna. Pippi och Felicia fick en kort stund tillsammans.Foto: 

Astrid Lindgrens värld den regniga sommaren 2007? Jodå, det fungerar, även om vackert väder är att föredra.

Väl framme vid Villa Villekulla kommer Pippi och vips så dyker även Dunder-Karlsson och Blom upp för att försöka ta Pippis guldmynt. Själv blir jag misstänksam och tar ett extra grepp om handväskan som innehåller hela semesterkassan.

Annons

Barnen följer förtjust med i skådespelet som avslutas med allsång som leds av Pippi och hennes pappa.

I Astrid Lindgrens Värld får barnen själva möjlighet att för en stund förvandlas till någon av sina favoritfigurer. Man kan studsa omkring på Karlssons tak, ta en ridtur på Lilla Gubben, eller tälja en gubbe i snickarboa. Eller så kan man bara slå sig till ro framför någon av scenerna och låta skådespelarna göra jobbet. Under högsäsongen ingår ett 100-tal personer i teaterensemblen.

På lilla scenen är föreställningen i full gång. Det är scener från Madicken som spelas upp och skådespelarna sjunger och dansar till en levande orkester. En väldigt kort promenad därifrån är en dockteater på väg att börja.

Saltkråkan nyhet

Nytt för i år är Vi på Saltkråkan, som är temaparkens första inomhusmiljö. Här åker man runt i en vagn (eller är det en skärgårdsbåt?) genom olika rum. Scener med träffsäkra dockor avlöser varandra genom att ljuset tänds och släcks och ett finurligt vridande av åkdonet. Farbror Melker hinner göra bort sig flera gånger och Skrållan kladdar ner sig. Men var fanns Tjorven?

I souvenirbutikerna görs business av det mesta som kan relateras till Tant Astrids sagomiljöer. Allt går att köpa, vare sig man betalar med guldmynt eller plastkort; riddarsköldar, krumelurpiller, gosedjur, spel, filmer och mysse & bysse.

Om jag handlade något? Jo, det blev ett par paraplyer. Fast säg ingenting till Kapten Långstrump...

Text och Bild: Karin Ohlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons