Annons
Nyheter

Musikern är kvar i målaren

När Johnny Kullbergs sambo Helene Grip fyllde 40 förlovade de sig i New York. Därför har spekulationerna varit intensiva – ska de gifta sig i Las Vegas nu när Johnny Kullberg fyller 50 år?
Nyheter • Publicerad 25 mars 2010
Foto: 
Johnny Kullberg fyller 50.Foto: 

TRELLEBORG. – Vi har envist förnekat det, men visst är det så.

För boende på Söderslätt är Johnny Kullberg känd från Ulf Johnnys Danceband och Svedala dragspelsklubb. Blott nio år gammal krängde han på sig dragspelet för första gången och sedan dess har han fortsatt att spela.

Annons

– Min farsa spelade dragspel så man kan säga att det gått lite i arv, förklarar Johnny Kullberg, som var kapellmästare i Ulf Johnnys Danceband.

Lillebror Magnus har varit en trogen medmusikant och 1974 tävlade de tillsammans i ”Chans till chansen” som arrangerades av Trelleborgs Allehanda.

Johnny Kullberg har varit med i samma band genom åren även om namnet varierat. Fem skivor har de spelat in och Johnny Kullberg har stått vid keyboarden på åtskilliga fester på Söderslätt men även på diskotek och i idrottshallar i bland annat Danmark.

– 2001 la jag av. Det tar så mycket tid. Jag höll på i nästan trettio år och det kändes som att man aldrig var hemma, förklarar Johnny Kullberg.

Bland annat var det svårt att kombinera med den egna målerifirman som Johnny Kullberg startade 2005 tillsammans med kollegan Ramon Jönsson.

– Vi hade varit kollegor i tjugo år när vi blev uppsagda, fortsätter Johnny Kullberg, som själv blev målare mest av en slump.

– Ja, jag skulle ju göra något, skämtar han och tillägger att han trivs hur bra som helst.

Ramon Jönsson och Johnny Kullberg känner varandra väl. Så väl att de aldrig behöver prata igenom vem som ska göra vad.

– Jag har aldrig ångrat att vi tog det här steget, även om vi hamnade i en lågkonjunktur. Nu har det dessutom vänt, försäkrar han.

Trelleborgs måleri, som firman heter, målar mycket i nyproducerade villor.

Annons

– Nu byggs det igen! Men vi har även en hel del renoveringsobjekt och måleri utvändigt, tillägger Johnny Kullberg.

När Johnny Kullberg ser tillbaka kan han inte för-stå hur han hann med att lägga så mycket tid på musiken.

– Men så är det ju ofta när man är uppe i något, funderar han.

Helt har Johnny Kullberg inte släppt musiken. Varannan tisdag är de elva dragspelare och komp som samlas i Svedala för att spela tillsammans.

– Man får hålla igång lite, säger han.

– För mig blir det ett sätt att varva ner.

Nästa konsert blir i samband med Svedala dragspelsklubbs 35-årsjubileum som firas den 18 april.

2001, i samma veva som Johnny Kullberg slutade spela med bandet, gjorde han plats för ett nytt fritidsintresse i garaget.

– Ja, jag tog kort så nu står det en Harley ute i garaget, erkänner han med ett litet skratt.

– Vi kör lite på träffar och lite sånt.

Annons

Resor är ett annat intresse som vuxit fram och som alltså kombineras med födelsedagsfirandet.

– Allt kring vigseln är bokat och klart. Det är bara vi två och det känns helt rätt, säger Johnny Kullberg med ett stort leende.

Johan Silfversten Bergman
Nilla Olsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons