Annons
Nyheter

Min fru har en nätrelation med en man

Nyheter • Publicerad 21 juni 2007

Jag är en 31-årig man som är gift sedan fyra år tillbaka. Min fru och jag har två gemensamma barn och min fru har ett barn från ett tidigare förhållande. Mitt problem är att min fru sedan flera månader tillbaka varje kväll i timmar chattar med en annan man. Hon säger att jag måste acceptera detta och att det betyder så mycket för henne. Nu misstänker jag att hon också sms:ar med honom, vilket hon nekar till. Jag orkar snart inte mer.

Svartsjuk och förtvivlad

Annons

Svar: Du beskriver ett ofta förekommande problem. Att ha relationer på nätet är vanligt. Det enda som skiljer en relation på nätet från andra relationer är att man inte "träffas på riktigt". Om din fru säger att mannen hon chattar med är så viktig för henne och att hon därför inte är beredd att avsluta den relationen, tycker jag att din svartsjuka är befogad, och jag kan ana att det finns andra problem i er relation. Du måste själv, under alla omständigheter ta hänsyn till var dina gränser går. Jag tror att ni behöver hjälp av en opartisk person att diskutera problemet och föreslår att ni tar kontakt med familjerådgivningen i er kommun.

Min man vill inte ta ansvar i hemmet

Jag är en gift 58-årig kvinna. Jag är heltidsarbetande och min man, som är flera år äldre än jag, har gått i pension. Jag har under hela vårt äktenskap haft huvudansvaret för barnen och för hemmets skötsel. Nu har barnen flyttat ut. Eftersom min man är ledig hela dagarna tycker jag att han kan ansvara för matlagningen några dagar i veckan och en del av städningen ihemmet. Han vägrar detta och tycker att det är min sak. Detta gör mig så arg och det påverkar mina känslor för min man. Vad skall jag göra?

Arg och uppgiven

Svar: Din man har aldrig behövt ta något ansvar för hem och barn. En vanlig bild av en familj i er generation. Jag tycker att dina krav är helt befogade och det tror jag också att din man innerst inne tycker. Det som låter som ovilja är troligtvis till stor del rädsla. Jag tror att din man är rädd för att han skall misslyckas. Du begär att han skall göra något som han aldrig tidigare har gjort. Dessutom är det mycket svårt att dela på ett och samma ansvar och jag föreslår därför att ni tillsammans sätter er ner och gör en lista på allt förekommande hushållsarbete. Därefter delar ni upp uppgifterna, på ett för båda så rättvist sätt som möjligt. När din man vet exakt vad han har ansvar för, tror jag att hans ovilja/rädsla försvinner och att ni får en trevligare vardag tillsammans.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons