Lutfiskens tid är nu!
Lutfisk på knaperstekt rimmat fläsk med grönärtsås smaksatt med pepparrot och kokt potatis
(4 personer)
1,2 kg blötlagd lutfiskfilé
4 skivor rimmad fläsk
2 gula lökar
200 gram gröna ärtor
50 gram riven pepparrot på burk
3 dl hönsbuljong
1 dl créme fraiche
1 msk smör
potatismjöl
salt
vitpeppar
Skala och hacka löken och fräs i en gryta med lite smör.
Häll i buljongen och låt koka i fem minuter. Tillför ärtorna och koka upp allt.
Rör i créme fraiche och pepparrot.
Mixa sedan allt och smaka av med salt och peppar.
Om såsen är för tunn red den med lite potatismjöl.
Skär lutfisken i åtta cm tjocka bitar.
Koka lutfisken i mikrovågsugnen på ett porslinsfat med lock på full effekt i 10 minuter.
Stek fläsket knaprigt.
Vid serveringen lägger du fisken på det knaperstekta fläsket. Häll den varma såsen runt fisken. Servera gärna kokt potatis till.