Annons
Nyheter

Lekfulla semestermål

Nyheter • Publicerad 8 juni 2007
Foto: 

Barn kan - vuxna göre sig icke besvär! Här får alla små en chans att få prova på att ratta både motorcykel, traktor, långtradare och bil i anpassad storlek.

Salvestaden i Kalmar.

Annons

En lekfull historielektion där besökaren flyttas till medeltiden och får prägla mynt, gjuta silversmycken, baka bröd, rista sitt namn i runor och måla svärd med äggtempera. Lärorikt även för vuxna.

Astrid Lindgrens värld i Vimmerby.

Här blir sagorna verklighet i genuin miljö med duktiga skådepelare som kan ta barn. Befriande lätt att komma undan kommersialsimen, i stället är det leken som står i centrum.

Junibacken i Stockholm.

En kulturell oas där man kan hälsa på hos Alfons, Mumintrollen och Mamma Mu på Sagotorget. Nytt för i år är att Karlsson på taket fått en egen större utställning. Missa absolut inte Sagotåget - det är värt att köa!

Universeum i Göteborg.

Vandra längs fjällbäcken i utställningen Vattnets väg, klappa en rocka i Akvariehallen eller rys över ormarna i Regnskogen. I utställningen Kalejdo kan man lära mer om rymden och i Explora pågår utställningen Puls där man kan testa sina egna fysiska gränser och prova på att köra motorcross på kurviga vägar.

Nilla Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons