Annons
Nyheter

Kom nära djur från hela världen

För några veckor sedan besökte vi Tropikariet i Helsingborg. Detta var en fantastisk upplevelse, det byggde på att gå från "rum till rum" och varje rum var en världsdel med de djur som hör hemma där.
Nyheter • Publicerad 29 februari 2008
Här kan man komma riktigt nära krokodilerna. Bild: Tropikariet
Här kan man komma riktigt nära krokodilerna. Bild: TropikarietFoto: 

Man kommer djuren väldigt nära, fåglar flyger över ens huvud, så gott som alla djur rörde sig fritt i rummen. Jag var dock tacksam över att de giftiga skorpionerna och spindlarna fanns i sina glaslådor. Krokodilen fanns också på avsedd plats, men här kunde barnen krypa in i en liten tunnel och sticka upp sitt huvud inne hos krokodilen i en "glaskupa".

När lemurerna skulle matas fick de som ville ha de klättrandes över axlar och huvud.

Annons

Detta uppskattades av våra barn men även av mig och min man. Helt plötsligt kunde detsittaen silkesapa bara fem centimeter framför dig. Gillar man närheten till djuren är detta rätt ställe. För inte tala om det enkla men finurliga myrsystemet, myrgångar av plexiglasrör som leddes från olika håll till en gigantisk myrstack, till och med vid biljettkassan fanns ett litet ställe för bladskärarmyrorna att såga ut sig en bit blad.

Längst ned i källaren kan man njuta av det maritima djurlivet med hajar, clownfiskar ja de flesta hämtade från filmen "Hitta Nemo".

Familjen Lindbro, Trelleborg, genom mamma Susanne

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons