Annons
Nyheter

Kan vänskap köpas för pengar?

Går vänskap att köpas för pengar? Den blonda miljonärskan Paris Hiltons nya program BFF visas på tv. Programmet går ut på att Paris ska hitta en ny bästa vän.
Nyheter • Publicerad 22 juni 2009
Foto: 

Många tjejer har anmält sitt intresse för att bli utvalda. Efter en gallring ska ett antal vara med om att slåss om hennes gunst. Den som Paris Hilton utser får nåd att bli hennes nya BFF, bästa vän. Vänskap köps för pengar! Vidrigt enligt min åsikt.

Vänner får man inte gratis, men priset är inte pengar, det kostar tid och vårt hjärta.

Annons

Hur är en vän? En vän är någon som finns där när jag inte är den lättaste att vara med, och som inte kräver när jag inte kan ge. Älskar mig för den jag är. En vän går aldrig bakom min rygg och talar om det vi delat i förtroende med varandra. Tar aldrig något ifrån mig utan ger och berikar.

I nöden prövas vännen! Detta är verkligen sanningens ord. Det är i nödens stund som man ser vem som finns där. Vänner orkar höra och de står ut när tårarna rinner de ger en tid trots den kanske inte finns. Vänskap är något som kan göra att det bär eller brister.

Beviset på vänskap och kärlek visar sig alltid i handling och inte i tystnad.

Den egentliga kärnan i all vänskap och kärlek är detta, att man lika gärna delar sin väns lidande som hans glädje. Droste-Hulshoff

Jag har funnit och sett om och om igen hur det burit att ha en tro på vännen framför alla vänner, Jesus. När ensamheten krupit sig närmre och närmre då har jag sett tryggheten i min tro. Övergiven har man stått men då kände jag mig buren av Gud som aldrig lämnar mig.

Tron står för sanningen om att den bäste av vänner är Jesus Kristus som gav sitt liv för dig och mig. En vänskap som är obeskrivlig.

Hoppet på Guds närhet och Jesu vänskap har aldrig svikit. När allt tycks gå mig fel då vet jag att Han står för evigt kvar. Guds vilja är att ge hopp till de hopplösa.

Kärlek är att Gud ser mig för den jag är och älskar mig så mycket att Han gav sin ende son, för att vi skulle finna vägen till Honom. Gud vår fader lät Jesus ta alla våra fel och brister så att vi kan komma till Honom och bli fria från allt som tynger.

Vilken vänskap vi har tillgänglig i Honom!

En väns kärlek består alltid ...

Annons

Ömhet från en vän som ger uppriktiga råd gör hjärtat glatt.....

Det du vill andra skall göra för dig skall du göra för dem....

Johan Silfversten Bergman
Anna Larsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons