Annons
Nyheter

Jag vågar inte lita på min man

Nyheter • Publicerad 19 oktober 2007

För ett halvår sedan upptäckte jag att min man hade en älskarinna. Jag har länge misstänkt en person och av en händelse träffade jag den personen på en konferens och frågade henne rent ut om hon och min man hade en affär. Hon bekräftade detta, men sade att det var slut mellan dem. Min man nekar fortfarande till allt och vägrar prata om saken. Han är bara arg på mig för att jag skämt ut honom genom att fråga. Jag har nu hittat ett mejl som han skrivit till henne, och som bekräftar att de fortfarande har en relation, och där han säger att han älskar henne och att hon måste vänta på honom. Är mycket rädd för att förlora honom och vet inte vad jag skall göra. Hjälp mig!

Hjälplös

Annons

Svar: Av ditt brev framgår det att din man just nu inte är beredd att ta ansvar för vad han gör. När något sådant händer i en relation finns det säkert bakomliggande orsaker som inte framgår av brevet. Vad som än är grunden till hans handlande så finns det inget försvar för att ljuga för dig. Om du och din man skall kunna fortsätta er relation måste ni vara ärliga mot varandra. Du måste berätta för honom att du vet vad han skrivit till den andra kvinnan och han måste få en chans att berätta varför och hur han känner. Alla långa förhållanden har sina svackor. I en sådan svacka är det lätt att bli förälskad i någon annan, och när man är förälskad kan man inte alltid överblicka konsekvenserna av det man gör. Jag tycker att du och din man skall söka hjälp på familjerådgivningen för att reda ut hur ni skall gå vidare. Att fortsätta som ni gör nu är olyckligt för er båda.

Pappas nya fru accepterar inte mig

Min mamma gick bort för fyra år sedan och min pappa har efter detta sökt sig mycket till mig, hans enda barn, för att få stöd i sin sorg. För ett år sedan träffade han en ny kvinna, vilket gjorde mig glad för hans skull. Nu har hon flyttat in och helt lagt beslag på allt som gäller min pappa, och till och med tvingat honom att göra sig av med alla saker som påminner om mamma. Jag känner mig inte längre välkommen i mitt föräldrahem och jag tycker att pappa låter henne bestämma allt. Hur skall jag göra för att inte tappa kontakten med min pappa?

Ledsen

Svar: Du beskriver att din pappa gör saker som han inte skulle ha gjort om han själv fått bestämma. Jag kan också förstå din känsla av att ha blivit fråntagen din plats som den viktigaste personen i din pappas liv och upplevelsen av att inte längre självklart komma och gå i ditt föräldrahem. Din pappa tvingas välja mellan sin dotter och sin nya sambo, en situation som han säkert inte vill befinna sig i. Det låter som om den nya kvinnan känner ett behov att markera sitt revir. Detta tyder på att hon upplever dig som ett hot. Enda sättet att komma tillrätta med era känslor för varandra är att våga prata ut om det ni känner. Förhoppningsvis släpper rädslorna och både du och sambon kan älska din pappa och han får älska er båda utan konkurrens.

Lena Cronqvist, familjerådgivare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons