Annons
Nyheter

"Jag uppskattar att komma hem till lugnet här"

Flytten till Stavstensudde var både spontan och lite överraskande. – Jag är uppvuxen i centrala Malmö och trodde nog snarare att jag skulle flytta till en större stad, säger Emily Malm. Men vad gör man inte för kärleken?
Nyheter • Publicerad 23 september 2011
Foto: Claes Nyberg

Emilys sambo Jonny Wiberg är uppvuxen i Trelleborg och det var för att hälsa på hans kompis, som var nyinflyttad på Stavstensudde, som paret begav sig till området 2009.

– Vi bodde i en lägenhet i Malmö och hade inte en tanke på att själva köpa hus. Detta var verkligen ett impulsköp, säger Emily och tittar sig omkring i det moderna köket.

Annons

Trots den stora förändringen trivs hon väldigt bra.

– Jag kan sakna närheten som man har till allt i Malmö. Eftersom jag älskar att shoppa kan jag känna att utbudet är litet här, fast att jag kanske inte uppskattade allt lika mycket när jag bodde inne i Malmö. Samtidigt uppskattar jag att komma hem till lugnet här.

Räddningen för Emily är att hennes arbetsplats finns i centrala Malmö.

– På gymnasiet gick jag barn- och fritid och hade en ambition att utbilda mig till socionom. Men fem dagar efter att jag tagit studenten började jag på ett sommarvikariat på Sydsvenskans kundservice.

Ett vikariat som förlängdes. Emily blev kvar i åtta år.

– Jag trivdes verkligen men samtidigt hade idén att utbilda mig till mäklare väckts. Jag fick tjänstledigt från Sydsvenskan och jobbade som mäklarassistent, men så gick företaget i konkurs. Jag hade tur och fick komma tillbaka till Sydsvenskan och ännu mer tur som erbjöds ett avgångsvederlag när de drog ner på folk.

Emily kände att hon ville göra något annat och att detta var chansen.

– Jag hann aldrig gå arbetslös utan fick timanställning på både Solresor och H&M.

Efter en kort period som timanställd fick Emily fast arbete på Moderna Trygghetsförsäkringar där hon arbetar sedan våren 2009.

– Min första tanke när jag hörde att jobbet handlade om försäkringar var att det är tråkigt. Sådant som man själv aldrig tar tag i. Men det är faktiskt jätteroligt. Jag trivs jättebra, både med jobbet, kollegorna och gemenskapen där.

Annons

Emily är försäkringsrådgivare och det är kunderna som tar kontakt med henne för att teckna nya försäkringar eller ändra de som de redan har.

– Det är ju en helt annan bransch än Sydsvenskan, men det är hur bra som helst, säger hon entusiastiskt.

Drömmen att bli mäklare har hon helt släppt.

– Det känns svårt att börja plugga när man väl vant sig vid att ha en fast inkomst, men blir bekväm. Ännu svårare blir det om man har ett jobb man trivs med.

Arbetet i Malmö ger Emily närheten till familjen och vännerna. Och så var det detta med shoppingen.

– Jag har jättemånga skor, det har jag ju, erkänner hon med ett skratt.

– Jag shoppar mest kläder, skor och väskor. Både lite dyrare och från de stora kedjorna. Två gånger om året åker jag till Ullared och storshoppar. Just nu finns min garderob i halva Jonnys kontor, men i nästa hus har han lovat mig en walk-in-closet.

Middagar och umgänge med vänner är också viktigt i Emilys liv.

– Jag och mina tjejkompisar har våra Sex and the City-kvällar!

Som husägare har Emily fått ett stort intresse för inredning. Och så gillar hon växter.

– Mina 53 växter här hemma tar en del av min tid, konstaterar Emily med ett leende.

Nilla Olsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons