Annons
Nyheter

Hos Mandelmanns strövar fåren fritt

Nyheter • Publicerad 13 juli 2007
Mandelmanns 2
Mandelmanns 2Foto: 
Mandelmanns 1
Mandelmanns 1Foto: 

Hos Mandelmanns trädgårdar i Rörum på Österlen får grisarna böka ordentligt i jorden, hönsen sprätta som de vill och fåren ströva fritt på ängarna.

I den vackra anlagda trädgården är det mesta ätligt och i växthuset mognar tomater i olika färger. Det låter som ett paradis men är faktiskt ett fullt fungerande jordbruk. Familjen Mandelmann har sedan 1997 drivit gården helt ekologiskt.

Annons

Besökare är välkomna att ta en titt i trädgården och gå runt och titta på djuren. Det kostar inget att besöka trädgården men i en liten låda vid grinden går det att lägga ett frivilligt inträde.

Vill man lära sig mer om gården och hälsa på djuren arrangeras varje söndag klockan 14 mellan den 8 juli och 12 augusti barnvandringar. Då får man bland annat se hur hönsen bor, känna på nyvärpta ägg, mata grisarna och leta efter vattensalamandrar och grodor i dammen. Vandringen som tar en och en halv timme rekommenderas för barn från tre år och uppåt och kostar 40 kronor per person. På fredagar och lördagar mellan klockan 10 och 18 till den sista helgen i september är gårdsbutiken öppen där man säljer grönsaker från gården.

Det finns även ett litet gårdskafé som har öppet även på söndagar fram till den 12 augusti. Vissa veckor är det Söndags kultur med musik och teater. Då har köket öppet till klockan 21.

Så hittar man dit: Mandelmanns trädgårdar ligger strax utanför byn Rörum vid väg 9 norr om Simrishamn. Det är skyltat från vägen in till byn och från byn till den grusväg som leder till gården.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons