Annons
Nyheter

Hög puls och gäll röst när MFF spelar match

Agneta, maken Ove och deras tre barn har en sak gemensamt. Alla älskar sport. Tisdagskvällen, då vi möts hemma hos Agneta i villan i Vellinge, händer det något alldeles speciellt – MFF spelar match.
– Matchen börjar vid 19 så hela familjen åker hem till min dotter och tittar tillsammans. Jag är inte den där stillsamma typen direkt, skrattar Agneta Persson, när hon delar med sig av sitt engagemang och sin kärlek till fotbollen.
Nyheter • Publicerad 23 april 2010
Agneta Persson ser fram emot att börja pula i trädgården. Att bygga en pool har varit en gemensam dröm för familjen länge. ”Fast det får nog vänta till nästa år”, skrattar hon.
Agneta Persson ser fram emot att börja pula i trädgården. Att bygga en pool har varit en gemensam dröm för familjen länge. ”Fast det får nog vänta till nästa år”, skrattar hon.Foto: Tomas Nyberg

Adrenalin, hög puls och aktivitet verkar finnas med som en röd tråd genom Agnetas liv. Hon söker om och om igen efter den kick som spännande matcher ger. Och för Agneta är det inte bara fotboll som gäller.

– Jag har själv provat på det mesta men med mindre bra resultat, fnissar hon, för att i nästa mening förklara att det är minst lika förtjusande att stå vid sidan om och heja på som att själv spela. Sport är häftigt konstaterar hon.

Annons

För Agneta har det mindre betydelse om det är barnen – Johan, Theres eller Oscar – som spelar match, eller om det är MFF. Matcher är spännande helt enkelt.

Agneta arbetar som barnsköterska på neonatal på Umas i Malmö. Och hon älskar sitt jobb!

– Det händer något hela tiden. Och det är så mycket glädje. Det ger en kick helt enkelt. Personalen på avdelningen i Malmö är mycket duktiga. Idag kan vi rädda pyttesmå bebisar, förklarar Agneta. Entusiasmen och kärleken till de små liven är uppenbar och det är även det som är drivkraften bakom åren på avdelningen.

Idag jobbar hon mest med bemanning på avdelningen. Utmaningen är att se till att det finns lagom mycket folk. Det föds väldigt många barn just nu, därmed också små och sjuka barn. Omvårdnaden som arbetet innebär är något som Agneta alltid har tyckt mycket om.

– Jag vet inte riktigt vad det är. Att ta hand om och vårda andra människor är speciellt. Det passar mig! konstaterar hon.

När barnen var små arbetade Agneta som dagbarnvårdare, hon minns åren som dagmamma med glädje men det var också det som fick henne att sakna vårdarbetet. Idag arbetar Agneta även fackligt med kompetensutveckling för kommunals medlemmar i Skåne. Att vara fackligt aktiv ger mer än bara tillskott i kassan understryker hon.

– Vi jobbar för att fördjupa kunskaperna för Kommunals anställda. Och det ger väldigt mycket att se att andra växer.

Engagemanget tar inte slut där. Agneta är även ordförande i Gårdarike innebandyklubb sedan ett halvår tillbaka. Det råder ingen tvekan om att hon gillar när det händer saker.

Trebarnsmamman gick på Augustenborgsskolan i Malmö men när familjen flyttade till Vellinge började Agneta på Vångaskolan. På gymnasiet gick hon vårdlinjen och blev därmed barnsjukvårdare som det hette på den tiden. Uppväxten i Vellinge upplevde Agneta som mycket positiv. Att familjen har trivts bra i kommunen vittnar även 29-åriga sonens senaste flytt om.

– Johan bodde med sin sambo i Malmö men nu har de köpt hus här. Och det tycker ju mor om, ler Agneta, medan hon konstaterar flera fördelar med kommunen. Närheten till storstäder och fina stränder är en klar fördel och tryggheten i den lilla kommunen verkar vara det som toppar listan.

Annons

Att Agnetas tre barn är det bästa i hennes liv går inte att ta miste på. Det räcker att komma in i hallen för att möta planschstora bilder på barnen. Och i vardagsrummet hänger en mängd fotografier, högt och lågt. Hon visar glatt runt.

– De är det bästa jag har. Bara det att de finns räcker! Och sedan också allt som de gör. Min son var med i en sångtävling när han var yngre och han kom etta. Jag var så stolt, minns Agneta. Hjärtat blir varmt bara jag tänker på det.

– Och min lilla tös, hon är 25 år nu, gifte sig för ett tag sedan. När hon stod där i sin klänning. Ja, du förstår ju, du har ju själv barn, säger hon och skakar förnöjt på huvudet.

Agneta trivs med livet och om hon får drömma om hur det ska bli om tio år säger hon:

Jag hoppas att det inte blir några större förändringar. Jag har det faktiskt väldigt bra. Om tio år har jag kanske barnbarn, ler hon och drömmer sig bort.

Nilla Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons