Annons
Nyheter

Glass i stora lass

Sommar och glass är en vinnande kombination och få är de barn som tackar nej till den kylslagna delikatessen. Så inte heller dagbarnvårdarnas barn i Smedstorp. Att vädrets makter visade sig från sina allra bästa sida gjorde inte heller glassprovningen sämre. Bland tusenskönor och i 22-graders värme var det ett glatt gäng på åtta personer mellan tre och sex år som med största allvar tog sig an uppgiften att testa några nyheter ur årets glasskörd.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2008
Foto: 

Urvalet är sex nyheter från GB och tre från Nestlé. Testpanelen tvekar inte så lite till lakritsglassarna.

- Jag gillar inte lakrits, konstaterar Kevin Nilsson, sex år som tycker att favoriten i testet är KitKat-struten.

Annons

Även Filippa Olsson, tre år, smakar försiktigt på lakritspucken men säger sedan att den i alla fall är lite god.

Femåriga Emilia Losell säger däremot att hon gärna skulle vilja äta Super Flyers igen. Något som även jämnåriga Emilia Kristiansen tycker om Lakritspucken.

Isglassen godast

Trots att testpanelen är rörande överens om att isglassen Calippo Refresh är överlägset godast så har de flesta en personlig favorit om vilken glass som kommer som god tvåa.

Snart fyraåriga Felix Jönsson och femåriga Ebba Lindholm gillar Maxibon Pops små choklad- och vaniljkarameller mest.

- De smakar som godis, säger Ebba Lindholm.

Lite för stark

Strutglassarna är också omtyckta av testpanelen men sylten i Cornetton är lite för stark enas man om. Även Soleron lite för syrlig.

Ananassplitten åker raskt ned i magarna, kanske som ett tecken på att det är de rena smakerna som funkar bäst. Men för att summera testpanelens utvärdering är det nog ingen överdrift att konstatera att glass är gott oavsett i vilka former eller smaker som glassen serveras.

Jenni Dahlgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons