Annons
Nyheter

Fråga familjerådgivaren

Jag är en kvinna på 43 år. Jag och min man har varit gifta i elva år och har inte några barn. Våren 2006 lämnade jag min man eftersom jag fått reda på att han under en längre tid haft ett förhållande med en annan kvinna. Jag begärde äktenskapsskillnad och eftersom vi inte har några barn gick det snabbt att skiljas. Strax före jul -2006 började jag och min före detta make umgås igen och vi träffas nu varje dag. Han vill att vi ska fortsätta tillsammans och det vill jag också, men jag vill också att vi gifter oss igen. Han tycker inte att det är viktigt men för mig är det en förutsättning. Vad säger Du?/ Romantiker
Nyheter • Publicerad 19 juli 2007

Svar: Att gifta sig är att ge varandra löften. När man bryter löften försvinner också det som är grunden för en bra relation, nämligen tilliten. För att våga vara så nära varandra som man är i ett äktenskap måste man lita på varandra. Att fortsätta leva tillsammans igen innebär att man försonas med det som har hänt och får tillbaka sitt förtroende. Förnyade äktenskapslöften innebär att vi både för oss själva och för varandra vill markera att en ny epok har börjat. För att du åter ska kunna känna dig trygg tillsammans med din man måste han också förstå den djupa innebörden i de löften du åter vill att ni ska ge varandra. Mitt råd är att du och din före detta man besöker familjerådgivningen för några samtal innan ni bestämmer er för hur ni ska gå vidare. Lycka till!

Jag står snart inte ut i min familj längre

Annons

Jag är en 45-årig gift man som snart inte står ut i min familj längre. Våra två tonåringar håller på att knäcka vårt äktenskap.

När vi kommer hem från jobbet på kvällarna ligger barnen i var sin soffa och "zappar" mellan olika tv-program. Hemmet ser inte ut som när vi lämnade det på morgonen. Jag blir trött bara av att komma in i huset och skäller då på barnen. Min fru går emellan och då börjar hon och jag bråka. Sedan är allt förstört. Vad ska vi göra?

Uppgiven pappa

Svar: Som föräldrapar är det viktigt att man har så mycket förtroende för varandra att man låter var och en sköta de konflikter man har med barnen. Har man inte det förtroendet ger man barnen fel signaler och hindrar dem från att ta eget ansvar för det som gäller dem. I värsta fall tappar barnen respekten för föräldrarna. Därmed inte sagt att man alltid är överens om hur en konflikt med barnen ska lösas, men det är bra att diskutera meningsskiljaktigheter utan att barnen är närvarande. Gör upp få men viktiga regler tillsammans med barnen och var konsekvent med att de reglerna efterlevs.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons