Annons
Nyheter

Födelsedagar

Nyheter • Publicerad 24 februari 2006
Sylvia Olander
Sylvia OlanderFoto: 

50 år fyller den 26 februari Sylvia Olander, Degeberga. Hon är född i Blentarp och utbildade sig till legimiterad sjuksköterska 1977, i vårdvetenskap 1996, och till specialistsjuksköterska inom öppen hälso- och sjukvård 2004. Hon arbetar som vikarierande skolsköterska på Milnergymnasiet/C4-gymnasiet.

Hon har tidigare arbetat som sjuksköterska, avdelningsföreståndare, klinikföreståndare och som vård- och personaladministrativ chef på universitetssjukhuset i Lund, där hon är tjänstledig ifrån för tillfället. Sylvia är ledamot i kommunfullmäktige i Kristianstad, ledamot i barn och utbildningsnämnden i Kristianstad, vice ordförande i Folkhälsorådet i Kristianstad, ordförande i moderaterna i Degeberga, ordförande i Hushållssällskapet i Hörröd samt ersättare i kyrkorådet i Hörröd.

Annons

Sylvia är sambo med Bo, har två barn, Håkan 8 år, Erik 5 år samt bonussonen Johan 23 år. De bor på en gård i Hörröd med kor, kalvar, betesmark och skog.

Sylvia är intresserad av dans och kultur samt av barnens aktiviteter, fotboll och motorcross. Andra intressen är heminredning, blommor, trädgård, promenader i skogen med hamiltonstövaren Filippa, att umgås med familj, släkt och vänner. Hon läser mycket facklitteratur för att förkovra sig i de områden hon är verksam inom.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons