Annons
Nyheter

Fina fiskevatten för hela familjen i Åmossorna

Nyheter • Publicerad 9 maj 2008
I den gröna brevlådan erlägger man avgiften för fisket i Åmossarna. Små fiskare fiskar gratis! ARKIVBILD: CLAES NYBERG
I den gröna brevlådan erlägger man avgiften för fisket i Åmossarna. Små fiskare fiskar gratis! ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 
Har man tur kan man hitta en lövgroda i Åmossarna.
Har man tur kan man hitta en lövgroda i Åmossarna.Foto: 

Mört, gädda, abborre, braxen, ål, sutare, sarv, id och björkna.

I Åmossarna vid Västra Vemmerlöv finns många olika fiskarter. Dessutom är det en populärt häckningsplats för olika fågelarter och i strandkanten kan man hitta grodor.

Annons

Vid gården strax innan man svänger ner till de två fiskeplatserna finns en grön brevlåda där man lägger 20 kronor per vuxen för en dags fiske. Barn upp till tolv år fiskar gratis!

Ta med eget spö och agn.

Landskapet runt om är öppet, men om vädret är vackert går det bra att sitta i gräset och fika. Eftersom man kan köra hela vägen fram till Åmossarna är det inga problem att ta med småsyskon och barnvagnar.

Så hittar du hit: Kör väg 108 och sväng av mot Västra Vemmerlöv, till vänster om du kommer från Trelleborg. När vägen delar sig inne i Västra Vemmerlöv tar du höger och kör igenom bebyggelsen. På vänster sida står ett ensamt träd där du svänger ner, i nästa vägskäl tar du höger och sedan följer du vägen tills du kommer till en gård på vänster sida. Sväng ner, lägg en peng i brevlådan och fortsätt rakt fram på vägen. Nere till höger ligger Åmossarna.

Claes Nyberg;Nilla Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons