Annons
Nyheter

Favoritefterrätt hos både stora och små

Receptet som jag skriver idag är en uppskattad efterrätt både hos stora och små. Den kan lätt varieras och är enkel att förbereda i flera dagar före den ska ätas.
Nyheter • Publicerad 2 maj 2008
Foto: 

Friterade, glassfyllda pannkakor med fruktsallad

(4 personer)

Annons

Pannkakor

2 ägg

1 1/2 dl mjöl

2 1/2 dl mjölk

1/2 msk socker

lite salt

Fyllningen

500 g vaniljglass

några skedar nougat eller chokladkräm

Blanda mjöl och mjölk till en slät smet. Vispa i socker, ägg och salt och grädda tunna pannkakor.

Annons

Låt dem kallna och stryk sedan nougat eller chokladkräm på.

Skär glassen i mindre kuber och lägg dem på pannkakorna. Vik ihop dem till små paket med skarven nere och frys in dem.

Frityrsmet

1 1/2 dl mjöl

1 dl isvatten

3 msk matolja

3 msk mjölk

2 äggvitor

1 liter frityrolja

Rör ihop alla ingredienser förutom äggvitan till en frityrsmet. Låt den svälla i 20 minuter i kylen. Hetta upp olja till 180 grader i en stor hög gryta eller fritös.

Annons

Vispa äggvitan precis innan friteringen och vänd ner den smeten.

Ta ut pannkakspaketen i omgångar. Lägg i dem i smeten och fritera i ungefär en halv eller en minut på alla sidor. Servera pannkakorna rykande heta ur fritösen. Gör en fruktsallad till med favoritfrukterna. Du kan också bjuda på färska jordgubbar eller rabarberkompott till.

Du kan även fylla pannkakorna med en bananbit och servera glassen som tillbehör.

Fruktsalladen kan bytas ut mot färska jordgubbar, rabarberkompott, med mera.

Om ni gillar frityroljan kan ni spara den till en annan gång i kylen.

Ni kan göra många paket och ha dem i frysen och sedan plocka fram när ni får objudna gäster.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons