Annons
Nyheter

En bilaga för familjen – en enorm succé!

Nyheter • Publicerad 27 april 2007

Jag säger redan nu grattis till nykomlingen! Jag är nämligen säker på att det har alla chanser att bli en enorm succé! Trelleborg har ju de senaste åren upplevt vad man kan kalla en rejäl babyboom så det ligger verkligen rätt i tiden att ta fram en bilaga för familjen. Jag är övertygad om att det även kommer att locka fler yngre läsare till tidningen vilket är kul. Vi ska vara rädda om våra mor- och farföräldrar, men de

har ju inte ensamrätt på TA! :-)

Annons

Jag hoppas att min treåriga Loppa väcker mig extra tidigt imorgon så att jag snart har den nya bilagan i min hand.

Ann-Kristin Bakken

Tänk lite utanför spjälsängen

Plockade fram den nya bilagan till frukosten. Spännande! Nu kanske man kan

få lite tips om i vilken takt man ska släppa taget om sina tonåringar, bra kvällsmat när man tvingas äta i omgångar på grund av diverse aktiviteter och annat som cirkulerar runt familjen. Men nej! Med Familjen avses i själva verket "Småbarnsfamiljen". Ingen i redaktionen har barn över nio år, i stort sett allt i tidningen handlar om 0-3 år. En liten spalt om månadspengen, där man tagit med endast en mamma till barn som faktiskt kan bli aktuella för månadspeng och två med barn på 5 år respektive 3 månader!! En onödig tillökning i den drös av babytidningar som redan finns. En bilaga som så ambitiöst kallar sig Familjen borde tänka en liten bit utanför spjälsängen. Men med en redaktion som "vet allt om babylycka, nattvak och inskolning på dagis" är det nog en överdriven förhoppning.

Liselotte Grant, mamma till Julia 15 och Daniel 17

Redaktionen svarar: Vi lovar att vi också vet allt om kvällsätande i omgångar och om tonåringar. Och vi tänker långt utanför spjälsängen. Häng med oss framöver så får du se.

Vill ha tips om heminredning

Den här nya bilagan behövs som motvikt till alla annonser och sport i den vanliga tidningen. Jag skulle gärna läsa om heminredning till exempel. Hur ska man inreda barnens rum på bästa sätt? Som pappa behöver du många tips också. Ta det här med att knyta hår! När jag ska fixa Felicias hår tar det en kvart men mamma gör det på två minuter.

Tony Lazarevski, Trelleborg

Annons

Bra med frågespalt och tips

Det ligger i tiden med en sån här bilaga. Den ser rolig ut. Bra med frågespalt och evenemangstips. Man vill gärna veta vad som händer dagen innan så man har en chans att gå dit med sina barn.

Eva Warnerbring, Abbekås

Lördagens nummer är redan småslitet

Äntligen ett familjemagasin från lokaltidningen! Jag har längtat, undrat och haft förväntningar. Månadsmagasinen under samma tema känns ibland lite långt bort, men en förälders läsbehov är alltid desamma: Hur gör andra? Kan nå'n ge mig tips och andra infallsvinklar? Var kan jag köpa sån't (förutom i Stockholm)?

Dessutom gillar jag pappret och formatet!

Lördagens nummer är redan småslitet, fläckat av kaffekoppen och Lillebrors mosade banan, så jag längtar till nästa nummer och önskar mig framöver:

• Barnrumsidéer (smart förvaring, dekoration, praktiska prylar)

• Fler reportage (likt det första) om vanliga människors familjepussel i vardagen. Filippa Reinfeldts vardag har jag redan läst om, den varken lockar eller intresserar.

• Gästkrönikor (tycker själv om att både läsa och skriva sådana). Vid datorn kan man snabbt surfa upp tips och aktiviteter på hemsidan, men det är trevligt när pappersvarianten varar lite och man kan ta med den till mysfåtöljen på kvällen – för att man inte läst den klart.

Annons

• Fler annonser.

• Fler aktivitetstips.

• Sida med länkar till föräldrar som bloggar om vardagen (skulle

kunna tänka mig att lägga ut min egen...)

• Miljötips.

• Boktips om livet med barn, för vuxna.

• Fler mattips. Tacksam för alla tips som tar oss ur Korv Stroganoff-träsket.

Ja, mer av allt!

Anna Jensen, Ystad

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons