Nyheter

Dans, konst och sagor

Mellan lördag 28 februari till lördag 14 mars finns en rad grejer att hitta på med barnen. Vad sägs om danstävling, sagostund, teater, musik eller babyrytmik?
Nyheter • Publicerad 26 februari 2009

Lördag 28 februari

Danstävling klockan 12 i Färsingahallen i Sjöbo. Det kommer att dansas Bugg, Dubblebugg, Lindy Hop, Rock"n"roll och Boogie Woogie under distriktsmästerskapet för Skåne-Halland, DM Sydöstra. Entré: Vuxna 60 kr, 7-15 år 30 kr.

Torsdag 5 mars

Sagostund med barnbibliotekarie Irene Kjellerstedt för barn som är 4-5 år på Sjöbo bibliotek klockan 9. Föranmälan på telefon 0416-271 63 eller 271 60.

Lördag 7 mars

En dag full av aktiviteter för hela familjen på Ystads konstmuseum. Visningar, öppen ateljé, musikföreställning med mera. Klockan 12.15 Familjevisning av utställningen "Flytande ögonblick", klockan 14 "Resan till Anderna" en suggestiv och rolig musikföreställning med Khala Uma som fick Ystads kulturpris 2008, ålder 3-100 år. Fri entré!

Söndag 8 mars

"Pierrot och månen" med Expressteatern från Malmö spelas på Solvalla bygdegård klockan 11. I familjeföreställningen reser man till månen på fantasins vingar. Allt är möjligt i denna lekfulla, musikaliska pantominföreställning för barn och familj i alla åldrar.

Köp av biljett till aktuell föreställning görs hos Anders Färghandel, Västergatan 8, Sjöbo och på Sjöbo turistbyrå, 0416-272 01 eller innan föreställningen på Florateatern. Arrangör: Färs Riksteaterförening.

Tisdagar och torsdagar

Babyrytmik och fika tillsammans för spädbarn 0–1 år och deras föräldrar klockan 9.45 i Skurups församlinghem. Babyrytmiken förekommer i två grupper och ledare är Ingrid Åkesson och Eva-Lis Carlsson.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.