Crabcake med rotsaker och vitlöksdipp
Gör man små biffar är dom perfekt som tilltugg eller buffémat. De går även att frysa in.
Crabcake smaksatt med lagrad prästost ugnsbakade rotsaker och vitlöksdipp
4 portioner
4 medelstora mjöliga potatisar
1 kokt krabba eller 150 g krabbkött
2 ägg
1 schalottenlök
1 msk dijonsenap
80 g riven lagrad prästost
cayennepeppar
salt och peppar
ströbröd
2 msk margarin
Baka potatisen i ugnen tills den är mjuk.
Skala potatisen och pressa i ett skål.
Smula sönder krabbköttet.
Hacka schalottenlök i tärningar och blanda med prästost, krabbkött, potatis, ägg, senap. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar. Forma små runda biffar och vänd dem i ströbröd
Stek dem sedan i en panna med margarin på båda sidorna gyllenbruna.
Ungsbakade rotsaker
300 g morötter
3 rödbetor
1/2 kålrot
1/2 selleri
1 msk olja
salt, peppar
1 citron
1 msk honung
Tvätta rotfrukterna och skär dem i jämna klyftor. Vänd dem i en skål med matoljan salt och peppar. Fördela dem sedan på en ugnsfastform och baka i ugnen på 180 grader i 15 minuter tills rotfrukterna är lagom mjuk. Glöm inte att röra på plåten. Smaka av med rivet skal och saft från en citron och lite honung.
Vitlöksdipp
8 vitlöks klyftor 200 g crème fraiche
salt, peppar
olivolja
Baka vitlöken med skalet i ugnen tills den är mjuk.
Skala och mosa sedan vitlöksklyftor och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och några droppar olivolja.