Nyheter

Carolina går en ljus framtid till mötes

Hon har varit tärna i Trelleborgs luciatåg och sjungit i band. Numera spelar hon in coverlåtar i en studio. Carolina Ekelund har haft musiken med sig sedan barnsben och framtiden ser ljus ut.
Nyheter • Publicerad 3 mars 2010
Foto: 
Carolina Ekelund har haft musiken med sig sedan barnsben.
Carolina Ekelund har haft musiken med sig sedan barnsben.Foto: 

Carolina är musikintresserad. Det går inte att förneka. Ä nda sedan hon var liten har musiken och dansen tagit upp en del av hennes tid och det gör det än idag.

– Jag gick i dansskola i femte klass så det har funnits i mig sedan jag var liten, säger hon.

Men att sjunga har inte alltid varit en självklarhet för Carolina. Det tog några år innan hon kom på vad det var hon egentligen ville hitta på.

– Intresset för musik har alltid funnits där men det var först då jag sjöng i kör som jag kom på att jag ville syssla med musiken.

Numera sjunger hon allt från ballader till opera och favoritbandet är Evanescence.

– Jag tycker att opera är coolt, skrattar Carolina.

Förutom att sjunga och dansa spelar hon även gitarr och piano. Inom de områdena är hon självlärd.

– Emellanåt tar musiken upp jättemycket tid och ibland är det lite lugnare. Det är roligt att sitta och klinka fram egna låtar men det gäller att prioritera så att man hinner med allt annat också, säger hon.

Carolina är uppvuxen utanför Trelleborg. Hon har bott med sin biologiska pappa Torbjörn i Halmstad och i Teckomatorp. Nu är hon åter i Trelleborg där hon går andra året på estet-musik programmet och stortrivs.

Under julen 2009 medverkade Carolina i Trelleborgs lucia. Det var hennes faster som nominerade henne.

– Jag har en kompis som hade varit med innan och hon sade att man var tvungen att vara 17 år för att kunna anmäla sig. När jag väl fyllt 17 år vågade jag inte och jag berättade för familjen och släkten hur det låg till. Sedan fick jag ett sms av faster där hon skrev att ”hon hade nominerat mig, berättar Carolina.

Att vara tärna i luciatåget gav henne en del erfarenheter och hon utvecklades jättemycket.

– Det var en upplevelse blandat med mycket stress. Vi hade 30 framföranden på en helg och vi gjorde nog ett 60- tal sammanlagt. Vi blev väldigt trötta i halsen och det tog hårt på oss både psykiskt och fysiskt men det var skoj att sprida ljus och glädje hos andra, säger Carolina.

Carolina har också hunnit med att sjunga i rock/punk- bandet Sundays Down och de medverkade i tävlingen UKM (Ung Kultur Möts). Nu har bandet lagts åt sidan och hon fokuserar på sin solokarriär till hundra procent och tycker att det är lättare att jobba ensam. Carolina brukar spela in covers i en studio i Malmö.

– Att spela i band kan ibland uppfattas som flummigt och det ville jag inte vara med om. Visst kan det vara skoj men jag vill vara mer seriös eftersom jag brinner för musiken, säger hon.

När Carolina inte sysslar med musiken brukar hon träna löpning, gå på gym och träffa sina vänner.

– Vi brukar göra allt möjligt när vi ses. Vi shoppar, fikar, går promenader eller bara sitter och snackar. Många av mina vänner tycker att om man ska hitta på något måste det kosta pengar. Det tycker inte jag. Det behöver inte kosta pengar att umgås, säger hon.

Framtiden ser ljus ut för Carolina

– Jag vill göra mycket, först vill jag flytta hemifrån och eventuellt ha ett jobb så att jag kan försörja mig, sedan vill jag flytta utomlands för att syssla med musiken. Drömmar kan man alltid ha, men man får göra sitt bästa för att uppfylla dem, skrattar Carolina.

Nilla Andersson
Matilda Blom
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.