Annons
Nyheter

Buffertsparande

Nyheter • Publicerad 8 juni 2007

Man hör ofta att det pratas om "buffertsparande". Vad är det och hur mycket tycker du att man skall spara?

Undrande

Annons

Svar: Buffertsparande är ett sparande till oförutsedda utgifter, till exempel när bilen eller tvättmaskinen går sönder. Alla som har en egen inkomst bör börja ha ett buffertsparande. Jag rekommenderar dig att minst ha en månadslön på ett konto eller sparat i en räntefond. Inled ditt månadssparande på en nivå som du känner att du klarar av. Jag garanterar att det kommer att kännas skönt att ha en reserv att ta fram när det behövs. Lycka till!

Jag har tittat på Lyxfällan på tv och känner faktiskt igen mig lite… Jag har en massa "småskulder" på olika ställen och skulle gärna vilja ta tag i detta och samla ihop allt på ett ställe och betala av så jag blir skuldfri. Kan ni hjälpa till med det på banken?

Pank & Fågelfri

Svar: Du är inte ensam om att ha "småskulder" hos många olika kreditgivare. Jag träffar många som lockats av räntefria lån och kontokrediter och som inte kan betala av sina skulder i tid. De problem som uppstår när hushållets kostnader skenar iväg på grund av höga räntor och aviseringsavgifter kan få oanade konsekvenser. Min rekommendation är att du snarast kontaktar din rådgivare på banken att se över din ekonomi. Ta kontakt innan du hamnar i betalningssvårigheter. Det är lättare för oss att hjälpa till om du har fullgjort dina betalningsskyldigheter. Förutom att det är ekonomiskt fördelaktigt att ha samlat dina lån och ditt sparande på ett ställe så förenklar det för dig.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons