Annons
Nyheter

"Bibelns ord har en kolossal betydelse"

– Livet skiftar och då får man vila i tron, inte lita så mycket på sina känslor, men det är inte alltid man klarar av det.
Sven-Eric Åkerman har upplevt dalar i livet men finner alltid tröst hos Gud.
– Vissa saker gör att man faller, det gjorde jag också, men man får resa sig, säger han.
Nyheter • Publicerad 3 september 2010
Det är en glädje att träffa andra, väldigt värdefullt, men jag önskar att jag kunde trösta mer. Men det får ske genom den helige ande, säger Sven-Eric Åkerman.
Det är en glädje att träffa andra, väldigt värdefullt, men jag önskar att jag kunde trösta mer. Men det får ske genom den helige ande, säger Sven-Eric Åkerman.Foto: Tomas Nyberg

Gudstron har alltid varit en del av livet för Sven-Eric.

– Mina föräldrar var aktiva inom evangeliska fosterlandsstiftelsen. Jag minns att min farmor hade en väldigt starkt gudstro, förklarar han.

Annons

Redan som 14-åring började Sven-Eric arbeta.

– Jag har varit på Alstadgården, Tegelbruket i Svedala, Gislövgården, Lantmännen i Alstad och Kronfågel.

Arbetslivet har präglats av hårt fysiskt arbete.

– Jag ser det som en nåd från Gud och är tacksam över att jag kunnat arbeta och hålla i. Det är en jobbig trall att inte göra någonting. Min linje är den att folk ska arbeta. Det har blivit för mycket tankar kring status, fortsätter Sven-Eric.

Till Trelleborg kom han och hustrun sedan hon fått arbete inom Immanuelskyrkan. 2001 gick hustrun bort, men Sven-Eric hittar samvaro och livsmening inom Frälsningsarmén.

– Jag är här nästan varje dag, berättar han.

– De senaste tio åren har det var varit väldigt bra. Vi har en grupp för utslagna människor och vi är ute och sjunger och spelar, det är en stor glädje för mig.

Sven-Eric berättar att reumatismen gjort att han fingrar inte längre far lika ledigt över dragspelet.

– Men jag försöker, säger han med ett leende.

Varje lördag syns Sven-Eric dessutom på stan där han säljer tidningen Stridsropet.

Annons

– Det är en glädje att träffa andra, väldigt värdefullt, men jag önskar att jag kunde trösta mer. Men det får ske genom den helige andra, säger Sven-Eric.

Han bläddrar i sin flitigt använda bibel och nämner 3 3-7 i ordspråksboken och 7:30 i predikaren som rader som betyder mycket för honom själv.

– Det händer att jag läser in dagens bibelord ibland, förklarar Sven-Eric med ett litet leende.

– Bibelns ord har en kolossal betydelse.

När han själv drabbades av depression läste han en bok om känslor och tankar och den blev till stor hjälp.

– I den stod det att man skulle finna gemenskap med andra, ägna sig åt sång och musik och att man skulle tacka Gud. Det är viktigt!

Sven-Eric försöker sätta ord på sin tro om en osynlig värld bortom våra tankar där det finns en ond och en god andemakt.

– När människor då undrar varför det händer svåra saker i världen är min tro att vissa saker inte kan förklaras. Bortom den andliga världen vet vi inte vad som ligger till grund för det som sker.

Nilla Andersson
Nilla Olsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons