Annons
Nyheter

Bärnstensmuseet – en liten pärla vid kusten

Nyheter • Publicerad 29 juni 2007
070619 Utflyktstips till famlijen bild:albin brönmark
070619 Utflyktstips till famlijen bild:albin brönmarkFoto: 
Leif Brosts bärnstensmuseum i Kämpinge är litet men innehållsrikt och väl värt ett besök. Bild:Albin Brönmark
Leif Brosts bärnstensmuseum i Kämpinge är litet men innehållsrikt och väl värt ett besök. Bild:Albin BrönmarkFoto: 
070619 Utflyktstips till famlijen bild:albin brönmark
070619 Utflyktstips till famlijen bild:albin brönmarkFoto: 
På bärnstensmuseet i Kämpinge får besökarna veta mer om bärnstenen, var den kommer ifrån och hur den kan se ut. Bild:Albin Brönmark
På bärnstensmuseet i Kämpinge får besökarna veta mer om bärnstenen, var den kommer ifrån och hur den kan se ut. Bild:Albin BrönmarkFoto: 

Litet men innehållsrikt är Bärnstensmuseet i Kämpinge. I år aktuellt med en alldeles ny Linnéplantering där 50 av de 60 arter som Linné beskrev under sin resa i Kämpingetrakten 1749 finns med.

Andra utställningar är:

Annons

n Frusna historier – insekter i bärnsten.

n Bärnsten genom tiderna – handelsvara, symbol och lyckobringare.

n Vrak kring Falsterbo-halvön.

n Stenåldersfynd från Måkläppen.

n Träd i världen – fotoutställning.

n Arkeologi i Kämpinge-regionen.

n Strandfynd från Kämpingebukten

Lokalerna är väldigt annorlunda och brukar med sina vinklar och vrår uppskattas av barnen. I anslutning till museet finns en verkstad samt en liten butik.

Museet har öppet dagligen klockan 10– 18 mellan den 15 juni och 15 augusti. Entré 20 kronor för vuxna och 10 kronor för barn mellan sju och tolv år.

Så hittar du hit: Om du kommer på kustvägen från Trelleborg ligger museet på vänster hand precis innan man kör in i Kämpinge.

Annons

Att göra i närheten: Kör man tillbaka mot Trelleborg finns det vid kustvägens södra del en parkeringsficka. Området ner mot havet är en utmärkt plats för en picknick.

Vill du själv leta bärn-sten finns det en karta på museet som visar vilka platser som är bäst. Rätt årstid är hösten när det blåser ostliga stormvindar.

Nilla Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons