Annons
Nyheter

Är han svartsjuk?

Varför börjar min före detta man bli så angelägen om att barnen ska bo varannan vecka hos mig respektive hos honom, när det funkat så bra under två år med barnen boende varannan helg hos honom? Kan det vara för att jag och min nye man snart flyttar ihop? Kan min före detta man fortfarande känna svartsjuka gentemot mig?/ Undrande
Nyheter • Publicerad 1 juni 2007

Svar: Du blir undrande inför din före detta mans önskemål om att ändra rutinerna kring barnens boende med påföljd att de skulle vistas lika mycket hos er båda.

Du skriver inte hur gamla era barn är, varför vi inte vet om dom ska/kan/bör vara med i den eventuella diskussionen. Inte heller vet vi om det finns andra bevekelsegrunder hos barnens pappa, om hans situation har förändrats på något sätt.

Annons

Visst kan det vara så att man fortsatt kan känna svartsjuka mot en partner man separerat från, kanske än mer om det finns gemensamma barn.

Detta behöver inte vara något onaturligt eller konstigt, men parterna behöver vara så pass medvetna om det att det inte styr viktiga beslut kring barnen och ansvaret för dem.

Svartsjuka kan bero av att separationen är oavslutad, kanske en av parterna inte ville skiljas.

I styvfamiljskonstruktionen, när den ena föräldern väljer att bilda familj med en ny partner, blir följden för den andra att ens barn ska leva med en annan vuxen. Detta kan naturligt väcka oro och frågor hos föräldern som står utanför den nya familjen.

Hur mycket man kan prata om den nya situationen beror av hur väl man kommunicerar som föräldrar i övrigt.

Skilsmässan innebär ju att man har var sitt privatliv men att man behöver samarbeta ännu tydligare kring barnen och deras bästa.

Jag tycker att du och barnens pappa ska sätta er ner i lugn och ro och prata om hur det blir bäst för barnen i samband med att du står inför att bilda ny familj.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons