Annons
Nyheter

”Roligaste är när man får gå utan föräldrar”

På tivolit drar de runt i gäng. Elva- tolv- trettonåringarna som äntligen får uppleva festivalen föräldrafritt. TA pratade med några av dem som är mitt inne i sitt första äventyr.
Nyheter • Publicerad 29 augusti 2014
Foto: 
Liv Bergman och Cajsa Lienau kämpar för att fånga gosedjur i en automat. Det ser ut att gå vägen!
Liv Bergman och Cajsa Lienau kämpar för att fånga gosedjur i en automat. Det ser ut att gå vägen!Foto: Foto: Sara Johari

- Jag försöker mest ragga brudar.

Hur gör du då?

Annons

- Jag tittar, det får man göra. Man får alltid titta. Och sen hälsar jag på dem.

Låter som en bra metod. Funkar det?

- Nej, inte så värst.

Den anonyma 14-åringen skrattar på det där sättet man gör när man inte riktigt vet vad man håller på med men fortsätter ändå eftersom det är så spännande. Han har många år på sig att utveckla sin talang.

Det regnar på Stortorgets tivoliområde. Gatstenarna är blanka och överallt lyser bitar neonfärgad spagettisprej. Det är en av de populära aktiviteterna: att leta upp kompisar och spreja ner dem.

- Det som är roligast med festivalen är att vara med sina kompisar och att få gå utan föräldrar. Alla träffas här, säger Linus Broberg.

Hans kompis Eric Rydström håller med.

- Själva festivalen tycker jag är sämre i år. Det är inga nya karuseller alls. Jag hade velat ha ”Fritt fall”, säger han.

Läs mer i lördagens pappers- eller .

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons