Annons
Nyheter

Palmfestivalen kan regna bort

Blåst, regn och åska är ovälkomna väderfenomen som kan gästa Palmfestivalen i år. Men enligt SMHI finns det ändå hopp om sol.
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2011
Foto: 
Foto: JOHN MCCONNICO

18.30 på tordagen greppar Lasse Svensson mikrofonen och inviger Palmfestivalen. Visar vädergudarna nåd har ett regnområde som kommer in söderifrån då dragit vidare och solen får en chans att bryta igenom.

– Det är inte omöjligt, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI.

Annons

Men de mörka molnen återvänder. Ett dygn senare, när Trelleborgs musikkår planerar att marschera genom festivalområdet, spås ett lågtryck komma in från Atlanten och möta varm och fuktig luft som hänger över Östersjön. Ett möte som kan bli explosivt. Vindarna tilltar och åsknallar och skurar är att vänta.

– Det är svårt att säga var skurarna kommer men då kan det falla mellan 15 och 20 mm regn, säger Lovisa Andersson.

När festivalen går in på sin sista dag och Swingfly intar scenen i Stadsparken kan ovädret ha klingat av och solen kan återigen bryta igenom och skina på den tillresta stjärnan.

– Solen kan nog ändå kika fram. Det är ingen jämngrå helg, säger, Lovisa Andersson.

Temperaturen spås ligga mellan 18 och 21 grader under helgen. Men under lördagskvällen ska temperaturen sjunka till 15 grader.

Ossian Sandin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons